-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC lenktynininkai: „Volkswagen“ visa galva aukščiau už kitus

Jau praėjusiais metais „Volkswagen“ neturėjo sau lygių, o šiemet komanda padarė keletą patobulinimų savo automobiliuose, kurie dar labiau padidino jų pranašumą prieš kitus.
WRC ralis Didžiojoje Britanijoje
WRC ralis Didžiojoje Britanijoje / „Scanpix“ nuotr.

Tai parodo ir pasiekti rezultatai – pirmą  etapą  laimėjo Sebastianas Ogier, antrą – jo komandos draugas Jari-Matti Latvala. M.Hirvonenas teigia, kad tokį vaizdą matysime ir visą sezoną, nebent nutiktų kažkas netikėto.

„Volkswagen automobilis gali daryti, ką tik panorėjęs. Šis automobilis yra vienu ar net keliais  žingsniais priekyje kitų WRC oponentų. Dar vienas faktas jų naudai – labai geri ir patikimi vairuotojai“, – sako jis.

„Scanpix“ nuotr./„Volkswagen“ komanda WRC varžybose
„Scanpix“ nuotr./„Volkswagen“ komanda WRC varžybose

Į WRC sugrįžę „Hyundai“ dar negali sudaryti stiprios konkurencijos „Volkswagen“, nes jų automobilis kol kas dar labai „žalias“. „M-Sport“ ir „Citroen“ turi labai ribotus finansinius biudžetus ir negali sau leisti visų automobilių patobulinimų, kuriuos yra suplanavę.  

Tik nuo Portugalijos ralio galima  tikėtis  sulaukti suplanuotų sprendimų įgyvendinimo. Kol kas Mikko Hirvonenas, Elfynas Evansas ir Robertas Kubica Meksikos ralyje važiuos su sena automobilio modifikacija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./WRC antras etapas Švedijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./WRC antras etapas Švedijoje

Vienintelis dalykas, galintis sustabdyti „Volkswagen“ – pakeista starto tvarka. Naujas reglamentas numato, kad pirmą dieną sportininkai važiuoja pagal starto numerius, o antrą – viskas apsiverčia ir tas, kas važiavo paskutinis, važiuos pirmas ir kitiems valys kelią.

Pirmą ralio dieną nuvažiuojama apie 40% visų greičio ruožų, todėl tai vienintelis dalykas, kuris gali sustabdyti sezono lyderius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius