-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalistų ralyje bus rungtys ne tik sportininkams, bet ir turistams

„Press ralio“ pavadinimas daugeliui asocijuojasi su nemažu greičiu, cypiančiomis padangomis, dulkėmis. Retas kuris girdėjo, kad šiame ralyje yra atskira klasė ir mėgstantiems su automobiliais leistis į nuotykius.
„Press ralio“ rungtys
„Press ralio“ rungtys
Temos: 1 Press ralis

„Tai ralis, kuriame nereikia raliuoti – šypsosi Valdas Valiukevičius, Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas ir vienas pagrindinių „Press ralio“ organizatorių. – Turistinėje įskaitoje nereikia spausti akceleratoriaus iki dugno.“

Tad kol kolegos, startavę sportinėje įskaitoje, cypina padangas ir kelia debesis dulkių slalomo trasose, turistinės įskaitos dalyviai sprendžia galvosūkius, mena mįsles, ieško paslėptų objektų, mokosi orientavimosi ir stengiasi būti ne greičiausiais, o tais, kurie viskas užduotis atliko teisingiausiai. Ir dalyvauti šioje įskaitoje gali visi – pradedant žurnalistais, baigiant „Press ralio“ svečiais, pabrėžia V. Valiukevičius.

„Press ralio“ rungtys
„Press ralio“ rungtys

Drauge su istoriniais

Pirmą kartą turistinė įskaita žurnalistų ralyje pasirodė 2012 m. Jos trasa skiriasi nuo sportinėje įskaitoje užsiregistravusiųjų maršruto, tačiau šiemet „turistams“ kompaniją palaikys istoriniais automobiliais besivaržantys vairuotojai. Šiemet kartu su „Press raliu“ pirmą kartą bus surengtas istorinių automobilių ralis „Lietuva 2017“.

Kokia trasa ir užduotys laukia turistauti automobiliais išsirengusių ir azartiškai nusiteikusių „Press ralio“ dalyvių – dar neatskleidžiama. Tačiau jau žinoma, kad visas maršrutas numatytas ant asfalto, o per dvi dienas teks nuvažiuoti beveik 500 km atstumą.

„Pakeliui laukia daugybė žymių ir gražių Lietuvos vietų, bus tikslaus pravažiavimo rungtys, automobiliais žaisime boulingą, smiginį, netgi slalomas su vandens indu ant stogo laukia. Bus linksma“, – šypsosi žurnalistų autoklubo prezidentas.

Azarto nepritrūks

Patirčių buvo įvairių: žvyrkeliu kirtome Lietuvos ir Latvijos sieną, ieškojome puodais apkalto namo, įveikėme slalomo trasą vandens dviračiais ir pan.

Vienais pirmųjų turistinės įskaitos nugalėtojų prieš kelerius metus tapo Linas Barščevičius ir Erdvilas Ališauskas. Ekipažas į turistinę trasą leidosi nekasdienišku automobiliu – ryškiai raudonu antikvariniu „Volkswagen Kafer“ modeliu.

„Tais metais gal tik Latvijos keliai mums pagadino kraujo. Bet sugebėjome užimti pirmąją vietą ir tikrai buvo labai įdomu varžytis šioje klasėje“, – pasakoja L. Barščevičius.

„Press ralį“ kitokiu tempu yra išbandžiusi Ilona Steponėnė, portalo Lrytas.lt Auto rubrikos redaktorė, į ekipažą pasikvietusi ir savo geriausią draugę.

„Labai mėgstame keliauti, o važiuodamos turistiniu maršrutu pamatėme tokių dalykų, kurių pamatyti šiaip gal ir nenukeliausi. Pavyzdžiui, žvyrkeliu kirtome Lietuvos ir Latvijos sieną, ieškojome puodais apkalto namo, įveikėme slalomo trasą vandens dviračiais ir pan.“ – dalinasi prisiminimais I. Steponėnė.

Pasak jos, tai, kad įskaita turistinė, toli gražu nereiškia, kad joje nebus varžymosi elementų.

„Azarto buvo ne mažiau nei startuojant sportinėje klasėje“, – tikina pašnekovė.

Visas žurnalistų ralio maršrutas drieksis nuo Kauno iki jau vasaros ritmu pradėsiančios gyventi Palangos. Startas – birželio 2 dieną, 10 valandą, Kauno rotušės aikštėje, finišas – birželio 3 dieną, 14 valandą Vytauto gatvėje, Palangoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius