-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas: „Nėra paprasta pastatyti visus į vietą“

Po „juodojo“ ketvirtadienio lietuvių ekipažams kita diena buvo kur kas sėkmingesnė. Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio bei Antano Juknevičiaus ir Vytauto Obolevičiaus duetai susigrąžino bent jau dalį penktame greičio ruože prarastų pozicijų.
Dakaro ralio starto podiumas
Dakaro ralio starto podiumas / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Dakaras įpusėjo

B.Vanagas šeštąjį greičio ruožą įveikė 33-oje pozicijoje, o A.Juknevičius finišavo 52-as. Atvažiavę į finišą lietuviai galėjo džiaugtis – jie pasiekė Dakaro ralio pusiaukelę.

„Ši diena buvo daugiau ralio stiliaus. Pakankamai sunki automobiliui ir vairuotojui. Gal nieko jau nenustebinsiu, bet buvo labai karšta. Kadangi ketvirtadienį turėjome labai prastą dieną, tai šeštą greičio ruožą pradėjome pačiame rikiuotės gale. Eilinį kartą teko lenkti labai daug vairuotojų – gal net 30. Vėl važiavome dulkėse, nieko nematėme, todėl keli kartus vos nenukritome nuo uolos“, – sugrįžęs į bivuaką pasakojo B.Vanagas.

VIDEO: B.Vanago interviu apie įpusėjusį Dakaro ralį

Šeštadienį lenktynininkams numatyta poilsio diena. B.Vanagas sako, kad patenkinamas rezultatas šeštame etape garantuos geresnę starto poziciją antrosios maratono dalies pradžioje.

„Praėjo lygiai pusė Dakaro. Prisimenu, kad praėjusiais metais man tas laikas ėjo gerokai ilgiau. Matyt, atsitikimų ir išgyvenimų buvo kur kas didesnių negu šiais metais. Taip pat šį kartą jau esu kažkiek pažįstamas su organizacija, todėl yra paprasčiau. Tai yra sudėtingas procesas. Nėra paprasta pastatyti visus į vietą. Manau, kad Dakare aš dar ne kartą apsilankysiu, nes noriu pasiekti geriausią savo rezultatą. Tikslas likusiems greičio ruožams – susirinkti visą informaciją apie tai, kas yra tas Dakaras“, – tvirtino lenktynininkas.

Siunčia linkėjimus gerbėjams

Lietuvių ekipažai džiaugėsi pasiekę maratono pusiaukelę ir už palaikymą padėkojo ne tik savo komandai, bet ir visiems tautiečiams, sekantiems kiekvieną žinią apie jų pasirodymą ir išgyvenantiems dėl kiekvienos nesėkmės.

Tiesa, į kamerą tai pasakyti lietuviams sutrukdė Artūras Ardavičius – lenktynininkas, kuris taip pat turi lietuviško kraujo.

VIDEO: Lenktynininkai siunčia linkėjimus gerbėjams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius