-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas: „Pradėjome naudoti aviacinius degalus“

Šeštojo Dakaro etapo, pažymėto belgų motociklininko mirtimi, finišo liniją Benediktas Vanagas ir Andrejus Rudnickis kirto 33-ti. Prie starto linijos išsirikiavo 96 lengvieji automobiliai, iš kurių finišą pasiekė, nepasibaigus jo laikui, tik 70 ekipažų. Lietuvai atstovaujančios „General Financing – Autopaslauga“ komandos pilotas B.Vanagas prie „OSCar“ bolido vairo sėdo miegojęs tik porą valandų bei kentėdamas skausmą po patirtos traumos šeštosios Dakaro dienos išvakarėse. Nepaisant to, ekipažas palaikė gerą tempą ir bendroje įskaitoje pakilo vienu laipteliu aukščiau.
Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio ekipažas Dakare
Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio ekipažas Dakare / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Labiausiai vargina važiavimas naktį

Penktoji ir šeštoji Dakaro diena parodė, kokios gali būti permainingos lenktynės, vykstančios Pietų Amerikos žemyne. Dakaro ralio pradžioje iš viso buvo užsiregistravę 474 dalyviai, norintys įveikti „pragarišku“ vadinamą maratono ralį. Įpusėjus dykumos lenktynėms, jų liko tik vos pusė, tarp kurių yra abiejų lietuvių lenktynininkų B.Vanago ir Antano Juknevičiaus ekipažai.

Penktadienį greičio ruožą B.Vanagas ir A.Rudnickis įveikė jiems įprastu tempu. Startavę iš 62-osios pozicijos, jį baigė aplenkdami pusę varžovų, 33-ti. Pasak B.Vanago, jam sudėtingiausia buvo važiuoti penktosios Dakaro dienos naktį.

Gedmanto Kropio nuotr./Benediktas Vanagas
Gedmanto Kropio nuotr./Benediktas Vanagas

„Naktį man važiuoti buvo daug sudėtingiau. Neprisimenu, kaip mes susirinkome greičio punktus. Net neįsivaizduoju, kaip mes juos radome. Akys mato, tačiau smegenys tos informacijos nepriima. O dieną viskas buvo gerai. Turbūt, kai tik nusiprausiu, miegosiu ilgai“, – šypsojosi B.Vanagas.

Vėl virė degalai

Tuo tarpu B.Vanago šturmanas A.Rudnickis teigia, kad tokiam teoriniam variantui, jog teks važiuoti nemiegojus, jis buvo pasiruošęs.

„Manau, rezultatas išėjo visai neblogas. Mums pasisekė, kad lenktynių diena buvo lengvesnė, nei prieš tai buvusi. Buvo sunku, bet mes tai padarėme“, – sakė baltarusis A.Rudnickis.

Gedmanto Kropio nuotr./Andrejus Rudnickis
Gedmanto Kropio nuotr./Andrejus Rudnickis

Šeštajame lenktynių etape „General Financing – Autopaslauga“ ekipažas taip pat neapsėjo be techninių nesklandumų – automobilio degalų užvirimo. Tik šį kartą tai nutiko prabėgus penkioms minutėms po pirmojo greičio ruožo dalies finišo, nors ekipažas ir pylėsi aviacinių degalų.

„Mums greičio ruože nuleido ratą, tačiau mes finišavome su nuleistu ratu. Ir tik sustojus už greičio ruožo ribos, automobilio variklis užgeso. Supratome, kad užvirė degalai. Manome, kad buvo likę standartinių degalų, tai gal įtakojo. Tačiau kitą kartą užsipylus, jau turėtume išsispręsti šias problemas“, – pasakojo B.Vanagas.

Degalams – 63 tūkst. litų

Lietuviams aviacinių degalų naudojimas pabrangins nuvažiuotų kilometrų kainą apie 4 kartus.

„Dakare kiekvieną dieną su „OSCar“ mes sunaudojame apie 350 litrų degalų. Degalinėje standartinių degalų čia galima įsigyti už 2,5 lito arba dvigubai pigiau nei Lietuvoje. Aviaciniai degalai, kuriuos mes dabar turime pilti, kainuoja 4 eurus už litrą, tai yra apie 13 litų. Tad įsivaizduokite, 13 litų padaugini iš 350 bei dviejų savaičių, tačiau kito pasirinkimo neturime, teks paišlaidauti“, – sakė Benediktas Vanagas. Tai reiškia, kad ekipažas per dvi savaites degalams išles daugiau nei 63 tūkst. litų.

Gedmanto Kropio nuotr./„General Financing – Autopaslauga” ekipažas finišuoja
Gedmanto Kropio nuotr./„General Financing – Autopaslauga” ekipažas finišuoja

Šiandien Dakaro dalyviams yra laisva diena prieš dar septynis Dakaro maratono etapus. Lenktynininkai jau įveikė pusę Dakaro maratono distancijos. Po poilsio dienos jų laukia septintasis lenktynių etapas, kuriame lengvųjų automobilių vairuotojams reiks įveikti 533 kilometrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius