-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ambicingi jaunuoliai iš Vilniaus išvyko Baltijos kelio maršrutu senutėliu „žiguliuku“

Šeštadienį, birželio 25 dieną, iš Vilniaus pajudėjo vilniečių gimnazistų ekipažas, sudarytas iš keturių asmenų. Jaunuoliai, susėdę į sovietinius laikus menantį automobilį „Žiguli“, apvažiuos visas tris Baltijos valstybes.
„Misija: Baltijos kelias“ dalyviai pasiruošę išvykti
„Misija: Baltijos kelias“ dalyviai pasiruošę išvykti / Dainiaus Cuberos nuotr.

Transporto priemonė pasirinkta neatsitiktinai, kadangi vieno iš jaunuolių senelis 1989 metais būtent šia transporto priemone važiavo susikibti rankomis su tautiečiais Baltijos kelyje.

Paklausti, ar nesijaudina į šią kelionę leistis būtent dabar, kai svilina 30 laipsnių karštis, vaikinai teigė, kad dėl technikos neabejoja.

„Mes neturime salono vėdinimo, aušinimo taip pat nerasta, tačiau manom, kad važiuojant aukštom pavarom, salonas neturėtų užkaisti“, – optimizmo nestokoja ekipažo nariai.

Vienas iš kelionės tikslų yra ne tik nuvažiuoti pasirinktą atstumą, tačiau ir surinkti kuo daugiau parašų ant automobilio. Ir panašu, kad tai jiems puikiai sekasi. Dar prieš startą Rotušės aikštėje Vilniuje jaunuolių „žiguliuką“ puošė įvairiausi palinkėjimai. Jie ant automobilio surašyti ir anglų ir latvių ir žemaičių kalbomis.

„Misija – Baltijos kelias“ nariai teigia, kad Latvijoje ir Estijoje juos pasitiks šalių ambasadoriai, įvairūs folkloro ansambliai. Patys vaikinai teigia, kad puikiai supranta laisvės kainą, nors ir gimė gerokai po nepriklausomybės atkūrimo:

„Nors gimėme jau nepriklausomoje Lietuvoje, žinome jos istoriją ir laisvės kainą. Norime ją įprasminti savaip, atkreipti dėmesį ne tik į praeitį, bet ir į šiandienines geopolitines, socialines problemas. Ir, be abejo, vėl priminti lietuvių, latvių ir estų vienybės idėją“, − sako projekto iniciatoriai Ignas Kamarauskas, Naglis Jonas Kazlauskas ir Kasparas Alejunas.

„Misija: Baltijos kelias“ startuos ir finišuos Vilniuje, iš viso planuojama nukeliauti apie 2500 km aplankant Kauną, Klaipėdą, Nidą, Anykščius, Liepoją, Daugpilį, Rygą, Saremos salą, Taliną, Tartu.

Ignas, Naglis ir Kasparas kviečia Lietuvos žmones ateiti pasirašyti ant 35-erių metų senumo senelio „Žiguliuko“ ir taip palaikyti jų idėją švęsti laisvę:

Birželio 25 dieną 18.00-22.00 Vilniaus Rotušės aikštėje;
Birželio 26 dieną 17.00-22.00 Rygos Rotušės aikštėje;
Birželio 28 dieną 18.00-22.00 Talino Laisvės aikštėje;
Birželio 30 dieną 18.00-22.00 Tartu Rotušės aikštėje;
Liepos 4 dieną 18.00-22.00 Klaipėdos Rotušės aikštėje;
Liepos 5 dieną 18.00-22.00 Kauno Rotušės aikštėje;
Liepos 6 dieną 16.00-19.00 Vilniaus Vingio parke vyksiančioje Dainų šventėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius