Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apgaulė: „Mercedes“ rida Norvegijoje – 313 tūkst. km, Lietuvoje liko 180 tūkst.

Kilometražo korekcijos neretai atliekamos lengviesiems automobiliams: Lietuvoje nėra paprastai rasti daugiau nei 250 tūkst. km nuvažiavusį dešimties metų senumo automobilį, nors analogiškos transporto priemonės Vokietijoje ar kitur Vakarų Europoje būna nuvažiavusios 400 ir daugiau tūkstančių kilometrų. Tačiau kilometražų korekcijos – ne naujiena ir krovininių mašinų pardavėjams.
Autoplius.lt parduodamas „Mercedes-Benz“ mikroautobusas
Autoplius.lt parduodamas „Mercedes-Benz“ mikroautobusas / Autoplius.lt nuotr.

Autoplius.lt tinklalapyje parduodamas „Mercedes-Benz 616CDI“ krovininis mikroautobusas, pagamintas 2002 metais. Skelbime nurodyta tik minimali informacija, tačiau vienoje nuotraukoje matomas ir transporto priemonės kilometražo skaitliukas, prasisukęs iki 180 tūkst. km.

Tačiau „Mercedes-Benz“ atrodo gerokai padėvėtas tiek išorėje, tiek viduje: subraižytos plastmasinės dalys, plyšusios odinės detalės. Bet kuriam nusimanančiam apie automobilio eksploataciją žmogui gali kilti įtarimas, ar tokie nudėvėjimo požymiai gali būti pastebimi dar net 200 tūkst. nepravažiavusioje mašinoje. Juolab kad metų jai – 14, tad vos 13 tūkst. kilometrų vidurkis per metus neskamba įtikinamai.

15min skaitytojas pasitaikė būtent toks. „Mercedes-Benz“ pirktas Norvegijoje ir iš ten atgabentas į Lietuvą, o talpinant skelbimą internete, pardavėjas nepasivargino nuimti automobilio valstybinių numerių. Juos suvedus į Norvegijos automobilių registrą, galima gauti kone visą informaciją apie bet kokią šioje šalyje registruotą transporto priemonę: sėdimų vietų skaičių, tikslų modelį, VIN numerį ir t.t. Taip pat – kilometražo duomenis.

Norvegijoje „Mercedes-Benz“ mikroautobusas, 2015-ųjų vasario 20 d. duomenimis, buvo įveikęs jau 313 940 km. Po daugiau nei metų jis parduodamas Lietuvoje, o rida sumažėjusi kone perpus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius