Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atostogos pajūryje: nemokamų automobilių vietų mažėja, kainos skiriasi penkis kartus

Nuo 30 ct/val. iki 1,70 Eur/val. – tiek priklausomai nuo atostogų vietos atsieina automobilio statymas pajūryje. Bene pigiausiai automobilį prie jūros galima palikti Klaipėdoje, brangiausiai kai kurias aikšteles apmokestinusi Palanga, tačiau ir ji norintiems sutaupyti siūlo nesibrauti į centrą.
Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse
Miesto centre ties paplūdimiais pasistatyti automobilį Palangoje kainuoja 1,70 eur/val. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Automobilių statymo aikštelėse ties Klaipėdos paplūdimiais kainos išlieka tokios pačios jau ne vieną sezoną. Pirmosios bei antrosios Melnragės bei Girulių stovėjimo aikštelėse valanda atsieina 30 centų. Gudraujantys ir pakelėje ar šių kvartalų gatvelėse automobilį paliekantys vairuotojai turėtų būti budrūs, mat ir čia palikus automobilį privalu susimokėti už stovėjimą.

Apmokestintos Smiltynės aikštelės

Šiemet pirmą kartą automobilių stovėjimas apmokestintas ir Smiltynėje, kuri paskelbta raudonąja zona kaip ir Klaipėdos senamiestis. Už 30 ct automobilį galima palikti 20 minučių, už 90 ct – valandą, už 9 Eur – 10 valandų.

Rinkliava Klaipėdos pajūrio automobilių stovėjimo aikštelėse renkama nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 dienos, kiekvieną dieną nuo 8 iki 22 val.

Norintys sutaupyti ir nemokėti už automobilių statymą alternatyvą Klaipėdoje turi tik vieną – rinktis viešąjį transportą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Autombilių statymas pajūryje beveik visur apmokestintas.

Apmokestins ir Karklę

Automobilių stovėjimą ketinama apmokestinti ir svečių mėgiamoje Karklėje, kuri priklauso Klaipėdos rajono savivaldybei.

Ties Olando kepure prieš mėnesį buvo įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė, talpinanti apie 40 automobilių.

Anot šios savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Edgaro Kuturio, kol kas operatorius nėra parinktas ir nors norėtųsi spėti rinkliavą įvesti dar šį sezoną, ar tai padaryti bus spėta, nežinia.

„Yra nurodytos keturios apmokestinamos vietos. Tai aikštelės prie Pajūrio regioninio parko direkcijos, prie Placio gatvės, prie Olando kepurės ir kelio atkarpoje iki Žvejo sodybos. Pakelėje automobilius palikti draudžia kelio ženklai“, – sakė vedėjas.

Ties Olando kepure prieš mėnesį buvo įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė, talpinanti apie 40 automobilių. Iš viso Klaipėdos rajono savivaldybei priklausančiose pajūrio aikštelėse telpa iki 150 automobilių. Jose rinkliava sezono metu renkama kasdien nuo 8 iki 20 valandos.

Nidos pajūris beveik neapmokestintas

Preiloje, Pervalkoje ir Juodkrantėje galima rasti ne vieną nemokamą automobilių stovėjimo aikštelę. Juodkrantėje stovėjimas yra apmokestintas tik ties Raganų kalnu ir kainuoja 90 ct/val.

Nidos pajūryje apmokestinta tik viena aikštelė, esanti ties Šiauriniu įvažiavimu. Čia automobilio statymas kainuoja 90 ct/val. Visose kitose aikštelėse ties paplūdimiais statymas yra nemokamas.

Anot Neringos savivaldybės atstovės Sandros Vaišvilaitės, pačioje Nidoje stovėjimas yra diferencijuotas.

„Sezono metu, nuo šio savaitgalio, pradės veikti aikštelė, esanti Taikos g. 45. Ji yra ilgalaikio stovėjimo, saugoma, parai automobilio stovėjimas kainuoja 3,50 Eur, mikroautobusui 6 Eur, autobusui – 9, o kemperiams – 11,50 Eur. Valandai palikti automobilį atsieis 60 ct”, – sakė S.Vaišvilaitė. Kadangi Nidoje itin stinga vietų automobilių statymui, rekomenduojama mašinas palikti šioje aikštelėje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Automobilių statymas sezono metu apmokestintas kone visuose kurortuose.

Pačiame miestelyje automobilių statymas apmokestintas kasdien 7-21 valandomis. Priešais savivaldybę valanda kainuoja 1,40 Eur, prieplaukoje esančioje aikštelėje – 90 ct, tiek pat ir Taikos gatvėje ant kalno esančioje aikštelėje.

Anot S.Vaišvilaitės, nemokamų vietų galima rasti ir pačioje Nidoje, tačiau kadangi miestelis mažas, tai pavienės vietos.

Jei jums sako, kad nuomojantis apartamentus galima laikyti ir mašiną, tikrai taip nėra. Galite gauti baudą, – sakė S.Vaišvilaitė.

„Riboto sustojimo vietos yra priešais kavinę „Kuršis“, prie autobuso stoties. Galima rasti ir kitur, bet Nida maža, jos pavienės. Einant į pakraščius jų yra daugiau, kiti stato mokyklos kieme. Tačiau automobilių statymo problema vasaros atostogų metu tikrai yra. Daugiabučių kiemuose gali stovėti tik leidimus turintys automobiliai. Jei jums sako, kad nuomojantis apartamentus galima laikyti ir mašiną, tikrai taip nėra. Galite gauti baudą. Automobiliai netelpa, kaimynai pyksta. Vasarą sustiprintas dėmesys“, – sakė S.Vaišvilaitė.

Palangoje stovėjimas brangus

Bene brangiausiai už automobilio statymą aikštelėse ties paplūdimiais reikia mokėti Palangoje. Arčiausiai jūros esančios stovėjimo vietos, priskiriamos žaliajai zonai, atsieis 1,70 eur/val. Tiesa, apmokestintas stovėjimas tik centrinėje miesto dalyje, o ne visame mieste, tad norintys iki paplūdimio vykti automobiliais turėtų rinktis toliau nuo centro esančias stovėjimo vietas. Raudonojoje zonoje valanda kainuoja 1,20 Eur, o geltonojoje – 60 centų.

Žalioji zona yra keliaujant palei pajūrį nuo J.Basanavičiaus gatvės Birutės parko link, ji aprėpia teritoriją iki pat Daukanto gatvės.

Anot Palangos rinkliavų centro direktoriaus Broniaus Martinkaus, tai brangiausiai apmokamas stovėjimas Palangoje, valanda kainuoja 1,70 Eur. Tiek pat stovėjimas kainuoja ir aikštėje, kurioje buvo senoji autobusų stotis.

Svarbu tai, kad stovėjimas Palangoje apmokestintas visą parą.

„Kurorte stovėjimas mokamas nuo gegužės 15 dienos iki rugsėjo visą parą. Tai kurortas, gyvenimas prasideda vakare ir tęsiasi iki paryčių, o dieną štilis. Yra ir tokia galimybė – mokėti 12 Eur už parą nepriklausomai nuo stovėjimo vietos“, – sakė direktorius.

Kokios gatvės kuriai zonai priskirtinos galima rasti čia.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kiek kainuoja palikti automobilį Palangos gatvėse
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Palanga

Norintys sutaupyti gali pasistatyti automobilį nemokamose aikštelėse Taikos arba Dariaus ir Girėno gatvėse. Čia telpa po 200 automobilių. Kiek toliau nuo miesto centro nemokamai automobilius galima statyti ir kurorto gatvelėse.

Šventojoje stovėjimas nėra apmokestintas, nemokamai automobilius nepažeidžiant eismo taisyklių galima statyti ir Nemirsetoje bei keliaujant į paplūdimius tarp Palangos ir Šventosios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius