-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bugatti Veyron Super Sport“ gali prarasti greičiausio gamyklinio automobilio pasaulyje titulą

Guinnesso Pasaulio Rekordų atstovai patvirtino faktą, kad „Bugatti Veyron Super Sport“ 431,072 km/h greitį išvystė išjungus ribotuvą. Pagal rekordų reglamentą, gamyklinio automobilio greitis turi būti fiksuojamas neatlikus jokių pakeitimų, t.y. su tokiu automobiliu, koks išrieda iš surinkimo gamyklos.
„Bugatti Veyron Super Sport“
„Bugatti Veyron Super Sport“ / Gamintojo nuotr.

Guinnesso Pasaulio Rekordų asociacijos dėmesį patraukė „Hennessey“ automobilių tobulinimo kompanijos vadovas Johnas Hennesseyus. Jo teigimu, visi 30 „Veyron Super Sport“ egzempliorių buvo parduoti su ribotuvu, neleidžiančiu viršyti 415 km/h greičio.

Rekordus fiksuojančios asociacijos viešųjų ryšių skyriaus vadovas Jamie Strangas teigia, kad toks faktas turėtų atimti greičiausio serijiniu būdu gaminamo automobilio titulą iš „Veyron“.

Gamintojo nuotr./„SSC Ultimate Aero“
Gamintojo nuotr./„SSC Ultimate Aero“

„Bugatti“ su tokiu sprendimu sutikti nenori. „Guinnesso Rekordų atstovai puikiai žinojo, kad fiksuojant rekordą buvo atjungtas greičio ribotuvas. Visuose parduotuose modeliuose jis įjungtas tik dėl vienos priežasties – saugumo“, – teigiama oficialiame kompanijos atsakyme. „Visgi, nenukabinsime nosies ir praradę šį titulą – „Veyron Super Sport“ yra daugiau nei greičiausias pasaulyje automobilis.“

Iš greičiausiųjų pasaulio gamyklinių automobilių sąrašo viršūnės išstūmus „Veyron“, jo poziciją užimtų „SSC Ultimate Aero“ – šis amerikietiškas monstras su beveik 1200 AG išvystė maksimalų 411,72 km/h greitį. Tačiau „Hennessey Venom GT“ turi gerokai daugiau parako šioje srityje – vos 2 mylių (3,2 km) atkarpoje išvystė 427,6 km/h. „Bugatti Veyron Super Sport“ maksimalų 431 km/h greitį pasiekė 3 myliomis (4,8 km) ilgesnėje distancijoje.

VIDEO: „Hennessey Venom GT“ 3,2 km tiesiojoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius