Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dviračių tako remontui Vilniaus pakraštyje – 250 tūkst. eurų

Dviračių takas medžių paūksmėje, kuriuo važiuojant galima pasiekti kurį nors netoli Vilniaus esantį ežerą, turėtų vos talpinti dviratės transporto priemonės mėgėjus. Deja, prie Nemenčinės plento vingiuojantis takas net vasarą tuštokas, nes jo danga labiau gąsdina, nei vilioja pasivažinėti. Tačiau netrukus situacija turėtų iš esmės pasikeisti.
Bus rekonstruojamas dviračių takas palei Nemenčinės plentą
Bus rekonstruojamas dviračių takas palei Nemenčinės plentą / Sauliaus Žiūros nuotr.

5 kilometrų takas nuo Saulėtekio g. iki Kairėnų g., vingiuojantis palei Nemenčinės plentą, paklotas prieš daugiau nei tris dešimtmečius. Tiek metų jis ir nematė rimtesnio remonto, tad dabar važiuoti šiuo taku nemalonu ir ne itin saugu: danga ištrupėjo, atsivėrė duobės, į jas pribyrėjo medžių spyglių.

Situacija turėtų pasikeisti, nes jau suplanuoti šio tako remonto darbai. „Važiavau šiuo taku prieš 15 metų ir jau tuomet jis neatrodė labai patikimas. Kai kurie žvyrkeliai mieste dabar yra geresnės būklės negu šis takas“, – kalbėjo taką pėsčiomis apžiūrėjęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Spalio pradžioje čia turėtų prasidėti remonto darbai, pagal planą jiems prireiks kelių mėnesių. Planuojama pakloti naują asfaltbetonio dangą, vietomis takas bus paaukštintas, nes ten kaupiasi lietaus vanduo.

Tako remonto darbams numatyta skirti apie 250 tūkst. eurų iš Miesto ūkio ir transporto departamento asignavimų.

Dviratininkai kritikos sostinės takams pastaraisiais metais negaili. Kituose miestuose (ne tik kurortuose) situacija yra neretai geresnė nei Vilniuje. Takų trūksta, dalies jų būklė – apgailėtina, vis dar yra vietų, kur dviratininkams net ir dviračiu taku važiuoti nepatogu ir nesaugu.

Vilniaus savivaldybė skelbia ne tik apie tako prie Nemenčinės plento remontą. Dar vieną, 1 kilometro ilgio taką, per porą mėnesių planuojama sutvarkyti Pašilaičiuose, aplink Medeinos gatvę. Šio tako remontui planuojama skirti dar apie 50 tūkst. eurų. Darbai taip pat turi prasidėti jau spalį.

Iš viso per dvejus metus žadama Vilniuje nutiesti per 20 km naujų dviračių takų, daugiausia darbų bus padaryta iš Europos Sąjungos finansuojamų programų, miestas tikisi tam pinigų rasti ir savo biudžete. Naujas dviračių takas numatytas iš Neries pakrantėje, kuri bus rekonstruota.

Sauliaus Žiūros nuotr./Bus rekonstruojamas dviračių takas palei Nemenčinės plentą
Sauliaus Žiūros nuotr./Bus rekonstruojamas dviračių takas palei Nemenčinės plentą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius