-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviratininkai buvo raginami kelyje elgtis atsakingai

Penktadienio vakarą Kėdainiuose ir Marijampolėje finišavo saugaus eismo kampanijos dviratininkams „Pirmoji taisyklė – saugumas“ antrasis etapas. Šiuose miestuose vykusių „Kritinės masės“ renginių metu gyventojai buvo informuojami apie dviračių saugos priemonių naudojimo svarbą, jiems buvo dalijami atšvaitai. Organizatorių teigimu, abiejuose renginiuose dalyvavo apie 200 dviratininkų.
„Kritinės masės“ akimirka Marijampolėje
„Kritinės masės“ akimirka Marijampolėje / „Kritinės Masės“ organizatorių nuotr.

Socialinės kampanijos „Pirmoji taisyklė – saugumas!“ antrojo etapo metu dviratininkai buvo raginami pasirūpinti savo saugumu kelyje – dėvėti šalmus, šviesą atspindinčias liemenes arba atšvaitus. Projekto ambasadore tapo geriausia 2010 metų Lietuvos sportininkė dviratininkė Simona Krupeckaitė.

Keturių „Kritinės masės“ važiavimų Vilniuje, Alytuje, Marijampolėje ir Kėdainiuose bei specialaus renginio, skirto Dienai be automobilio, sostinėje metu dviratininkams buvo išdalinta daugiau kaip 3 tūks. atšvaitų bei bukletų su svarbia eismo saugumo informacija.

Socialinę kampaniją inicijavusios susisiekimo ministerijos vadovo Eligijaus Masiulio teigimu, vienas pagrindinių projekto tikslų yra saugaus dviračio kultūros plėtra mūsų šalyje.

„Mūsų šalyje dviratininkai dažnai numoja ranka į saugumo reikalavimus, tačiau dviratis juk taip pat yra transporto priemonė, kurios vairuotojams galioja tokios pačios kelių eismo taisyklės, kaip ir kitiems. Šis ir kiti panašūs projektai kuria saugesnę aplinką Lietuvos gatvėse ir keliuose“, – teigia E. Masiulis.

Anot susisiekimo ministro, „Kritinės masės“ renginių metu dalijami atšvaitai padeda tamsuoju paros metu pastebėti dviratininkus net iš 150 metrų atstumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius