-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspėjimas Trakų rajono gyventojams – nelegalus gatvėje įrengtas užtvaras

Dėdeliškių gyvenvietės Trakų rajone gyventojams atsibodo pro jų namus tranzitu zujantis krovininis transportas. Tačiau užuot civilizuotai sprendę problemą Šaltinių g. gyvenantys žmonės nusprendė viduryje servitutinio kelio įrengti užtvarą. Jis nelegalus, neleistinas, bet jau įbetonuotas.
Nelegalus užtvaras Šaltinių g. Dėdeliškėse
Nelegalus užtvaras Šaltinių g. Dėdeliškėse
Temos: 1 Trakai

„Privati valda. Krovininis transportas draudžiamas. Leidžiamas pravažiavimas tik kaimynų lengvajam transportui“, – rašoma viename ant kelio užtvaro priklijuotame popieriuje. Ant kito – atsiprašoma kaimynų už nepatogumus: „Atsiprašome kaimynų už laikiną nepatogumą, bet visi kaimynai turės galimybę įsigyti raktus balandžio 28 d., kai sustings betonas. Iki balandžio 28 d. prašome užtvaros neliesti.“

Pranešimą apie tokį objektą 15min redakcijai atsiuntęs žmogus skundėsi, kad šiuo keliu tiesiog norėjo nuvažiuoti į netoliese esančias kapines – apylanka kelias keliskart ilgesnis.

Nelegalus užtvaras Šaltinių g. Dėdeliškėse
Nelegalus užtvaras Šaltinių g. Dėdeliškėse

Nusiuntus užklausą Trakų rajono savivaldybės administracijai, netrukus buvo gautas atsakymas – užtvaras nelegalus. Lentvario seniūnas Vytas Rukštėnas teigė, kad jam užtvarą įrengę žmonės žinomi ir jie bus įpareigoti jį pašalinti.

Žemė, kuria eina dalis užtvertos Šaltinių gatvės, išties yra privati nuosavybė, tačiau kelias – servitutinis. Kitaip sakant, teisė naudotis juo teikiama visiems eismo dalyviams ir bet koks jo užtvėrimas privalo būti suderintas su Trakų rajono saugaus eismo komisija. Lentvario seniūno teigimu, jokios užklausos dėl Šaltinių gatvės Dėdeliškėse užtvėrimo komisija nėra gavusi.

V.Rukštėnas teigė, kad į jį jau kreipėsi ir aplinkiniai gyventojai – žmonės yra įpratę važiuoti Šaltinių gatve ir viena moteris apie 23 valandą vos nepadarė avarijos: nesitikėjusi išvysti užtvaro, ji į šviežiai pastatytą metalinę kliūtį vos nesudaužė savo automobilio.

Nelegalus užtvaras Šaltinių g. Dėdeliškėse
Nelegalus užtvaras Šaltinių g. Dėdeliškėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius