-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 23 /17:35

Joninių savaitgalio spūstys užkimšo Vilniaus gatves

Jau ketvirtadienio popietę, prasidedant ilgajam Joninių savaitgaliui, pradėjo intensyvėti eismas ties išvažiavimais iš Lietuvos miestų. Vairuotojų laukia rimtas išbandymas karščiu ir kantrybe. Vilniuje dar nesibaigus darbo dienai jau susiformavo didžiulės spūstys.
Spūstis Vilniuje, Geležinio vilko gatvėje
Spūstis Vilniuje, Geležinio vilko gatvėje / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Vilniaus gatvės užsikimšo

15min žurnalistė Jurgita Lapienytė, važiuojanti automobiliu, pranešė, kad nuo 16 val. didžiulės spūstys susiformavo Vilniaus Geležinio Vilko gatvėje. Vienoje pagrindinių sostinės gatvių eismas beveik sustojo, nors avarijų nėra. Spūstis link Kauno prasideda dar neprivažiavus tunelio šalia Seimo. Važiuojant link Utenos spūstis prasideda dar neprivažiavus Santariškių.

Dar prieš 17 val. eismas ėmė stoti ir T.Narbuto gatvėje, kuria galima pasiekti vakarinį aplinkkelį.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Transporto spūstis prie Verkių rūmų
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Transporto spūstis prie Verkių rūmų

Į redakciją skambinusi vilnietė Rasa ilgokai stovėjo kildama į Narbuto g. kalną. Artūras strigo Kalvarijų gatvėje ties sankryža su Ozo g.

Eismo stebėjimo sistema Šviesoforai.lt iš viso 17.30 val. fiksuoja 19 spūsčių sostinės gatvėse. Paprastai tokiu metu jų skaičius svyruodavo apie 15.

Spūsčių savaitgalis

Nors didžiųjų spūsčių laukiama vakarop (ypač ties Kernave), žymiai daugiau problemų kelia vairuotojų elgesys greitkelyje Vilnius-Klaipėda.

Sinoptikai žada gerą orą, todėl ketvirtadienį popiet ir penktadienį nuo ryto eismas šioje transporto arterijoje bus itin intensyvus.

Ar įmanoma ilgąjį savaitgalį išvengti šio pragaro? Ir taip, ir ne.

Planuokite kelionę

Važiuojant į pajūrį laiką tikrai galima pasiplanuoti taip, kad nereikėtų lipti vieni kitiems ant galvų. Taigi nepatartina išvažiuoti į pajūrį ketvirtadienį 16-18 val. – tikrai sėsite į kamštį. Ir kelionė pailgės, ir degalų daugiau sudeginsite, ir nuotaika nebus pati geriausia.

Ar verta į Vakarų Lietuvą važiuoti 20 val.? Verta, jei turite gerus akinius nuo saulės. Ji spigins tikrai nemaloniai, bet spūstys jau bus prasisklaidžiusios.

Vis dėlto geriausia išeitis į automagistralę išriedėti penktadienio rytą. Bent 8 val. Tuomet patogi kelionė be trikdžių garantuota.

Sunkiausia – grįžti po savaitgalio

Tačiau yra kita, žymiai didesnė problema. Jei Jonai ir Janinos į pajūrį ar sodybas išvažiuoja skirtingu laiku, tai grįžta beveik visi iškart.

Štai čia ir prasideda 9 pragaro ratai. Ir ties Palanga, ir ties Klaipėda, ir Kryžkalniu, ir Kaunu. Neduok dieve, dar kokia smulki avarija – greitkelis visiškai užsikemša. 15min skaitytojai ne kartą yra skundęsi, kad iš pajūrio į Vilnių važiavo ilgiau nei 7 valandas.

Donato Večerskio nuotr./Spūstis prie Kauno
Donato Večerskio nuotr./Spūstis prie Kauno
Yra du būdai. pirmas – tinkamai nusiteikti. Nusiteikti būti ypač kantriems ir kultūringiems, kad šventinės nuotaikos neapkartintų pykčio emocijos. Nes ten, kur pyktis, visad įvyksta ir avarijos.

Taip planuoja elgtis 90 proc. kitų vairuotojų.

Kitas dalykas – trūkumus paverskite privalumais. Tarkime, jei patekote į žudančią spūstį, dažniau stokite degalinėse. Vaikams tikrai ne pro šalį viena kita papildoma ledų porcija.

Trečias patarimas – nevažiuokite namo sekmadienio vakarą. Nes taip planuoja elgtis 90 proc. kitų vairuotojų. Kelionei rinkitės arba sekmadienio dieną (kaip sakoma, jei neprivalgei, tai ir neprilaižysi), arba nepatingėkite anksčiau atsikelti pirmadienio rytą – kelionė primins pasaką, lyginant su kitų sekmadienį patirtu košmaru.

Jei savaitgalį pateksite į spūstį, atsiųskite žinutę su nuotrauka ar filmuota medžiaga 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius