Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką nuo balandžio 1-osios turėtų žinoti vairuotojai apie pasikeitusius KET reikalavimus

Kalendorinis pavasaris prasideda kovo 1-ąją, tačiau vairuotojai šiltojo sezono pradžia įvardija balandžio 1-ąją – dieną, kai galima važiuoti naudojant vasarines padangas. Jau antrus metus šis reikalavimas galioja ne tik lengviesiems automobiliams, bet ir motociklams.
Kelias Šiauliai-Palanga
Kelias Šiauliai-Palanga / Fotopilotai.lt nuotr.

Žiemą naudojantys dygliuotas padangas, jas pasikeisti turi iki balandžio 10-osios. Naudojant dygliuotas padangas vėliau, automobiliui tektų iš naujo gauti techninės apžiūros lipduką – pastebėję tokį pažeidimą, pareigūnai gali nutraukti jos galiojimą.

Pakeistas padangas, kurios jau nebebus naudojamos, reikėtų palikti ten, kur jos buvo permontuotos, arba gabenti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę. Išmetus padangas prie šiukšlių konteinerio ar kitoje tam neskirtoje vietoje, žmogui gresia 140 eurų bauda.

Maksimalus leistinas greitis

Taip pat keičiasi maksimalus leistinas greitis automagistralėse ir greitkeliuose. Balto viaduko žaliame fone ženklu pažymėtose automagistralėse Vilnius–Panevėžys ir Kaunas–Klaipėda jis didėja iki 130 km/val. (žiemos sezono metu, lapkričio 1 – kovo 31, buvo 110 km/val.).

Balto automobilio mėlyname fone ženklą turinčiuose greitkeliuose (Vilnius–Kaunas ir Radviliškis–Šiauliai) leistinas greitis didėja iki 120 km/val. Lapkričio 1 – kovo 31 jis buvo 110 km/val. Nurodomųjų ženklų pavyzdžius rasite čia.

Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr./Norint patekti prie geležinkelio tilto per Bražuolės upę, reikia pasukti į šį išvažiavimą iš greitkelio Vilnius–Kaunas.
Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr./Greitkelis Vilnius–Kaunas.

Dar prieš kelias savaites buvo manoma, jog balandį gerokai sugriežtės atsakomybė už įvairius eismo pažeidimus: vidutinis girtumo laipsnis reikštų baudžiamąją atsakomybę, didėtų piniginės baudos už greičio viršijimą, pėsčiųjų nepraleidimą perėjoje ir daugelį kitų pažeidimų.

Tačiau balandžio 1-ąją turėjęs įsigalioti Administracinių pažeidimų kodeksas buvo nukeltas iki 2017-ų sausio 1-osios, nespėjus tinkamai parengti visų kodeksui reikalingų registrinių duomenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius