Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kam pirkti automobilį, jei gali jį pasidaryti pats?

Būtent taip pagalvojo benamis brazilas Orismaras de Souza kai jam, neturinčiam pastogės, prisireikė transporto priemonės. Bet kadangi namų neturintis žmogus turbūt neturėtų pinigų tokiai prabangai, O.de Souza nusprendė pasigaminti automobilį pats. Iš visko, ką randa išmestą sąvartyne.
O.de Souzos automobilis
O.de Souzos automobilis

Tiesa, ne visos dalys jam atiteko dykai – brazilui teko keturis mėnesius badauti, kad susitaupytų 270 JAV dolerių, reikalingų automobilio išorės apdailai. Bet tai – visos piniginės išlaidos, patirtos kuriant šią mašiną. Visus įrankius, netgi tokius kaip plaktukas ar kaltas, O.de Souza skolinosi.

Po mašinos kapotu jis patalpino 125 kubinių centimetrų darbinio tūrio motociklo variklį, o neseniai surado atbulinę pavarą turinčią greičių dėžę bei automobilio spynelę – šios dalys taip pat buvo įmontuotos.

Šis automobilis gali pasiekti net 80 km/val. greitį. Dvivietės mašinos savininkas teigia, kad kita jo svajonė – turėti garažą šiam modeliui. Prieštarauti tokiam teiginiui išties būtų beprasmiška...

 

O.de Souzo automobilis
O.de Souzo automobilis

 

O.de Souzo automobilis
O.de Souzo automobilis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius