-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis pasipiktino kaimynu: įsivesti dujas sumąstė tik išasfaltavus gatvę

Kauno Julijanavos gatvės gyventojai nesitvėrė džiaugsmu, kai prieš mėnesį buvo išasfaltuotas kelias palei jų namų langus. Tačiau neprabėgus nė porai savaičių, jų kaimynas nusprendė įsivesti dujas. Naujai sublizgusio asfalto dalis buvo išardyta. „Kodėl nesuderino darbų? Kodėl negalėjo įsivesti savaite anksčiau, kol dar vyko gatvės rekonstrukcija? Tik Lietuvoje taip“, – piktinosi kaunietis Arvydas.
Julijanavos gatvė
Julijanavos gatvėje / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Pasak jo, pristačius naujų gyvenamųjų namų rajonų, eismas Julijanavos g. itin išaugo. Piko valandomis sunku buvo išsukti iš kiemo. Todėl nuspręsta gatvę išasfaltuoti. Tai Nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu buvo daryta tik kartą.

„Nedaug išrausė, mažą lopinėlį, bet vis tiek... Kodėl ne kiek anksčiau? Juk rekonstrukcija visą pusmetį buvo derinama, žinojo, kad klos naują asfaltą. O dabar liks lopas. Ir kelkraščiai dar nėra sutvarkyti“, – toliau naujakurio kaimyno veiksmais stebėjosi Arvydas.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patikino, jog šiems darbams buvo išduotas statybą leidžiantis dokumentas bei leidimas vykdyti kasinėjimo (žemės) darbus. Juos atliko AB „Energijos skirstymo operatorius“.

„Prieš pradėdami bet kurios gatvės asfaltavimo darbus perspėjame visas už požemines komunikacijas atsakingas tarnybas apie mūsų planus ir skiriame ypatingą dėmesį, kad išasfaltuota gatvė tarnautų kuo ilgiau. Tačiau šis atvejis kiek kitoks, kadangi jau išasfaltavus gatvę ten gyvenantis kaunietis pareiškė norą į savo namą įsivesti dujas.

Uždrausti to padaryti mes negalime. Tačiau galime pasirūpinti ir rūpinamės, kad atlikus darbus danga būtų atstatyta laiku ir kokybiškai. Šiuo atveju kalbėjome su darbus vykdančia bendrove, kurios paprašėme, kad vedant dujas būtų ardoma kuo mažesnė važiuojamosios gatvės dalis“, – patikino A.Pakalniškis.

Pasak jo, kelio dangą atstatyti užsakovas buvo įsipareigojęs iki spalio 21 d. O štai kelkraščiai šiais metais jau nebebus tvarkomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius