Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos baikeriai motociklams prašo šaligatvių

Klaipėdos baikerių klubas „Legacy Vests MC“ penktadienį kreipėsi į savivaldybės vadovus, prašydami, kad jiems būtų leista statyti motociklus ant šaligatvių.
Europos didmiesčiuose ant šaligatvių sustatyti motociklai – įprastas vaizdas.
Europos didmiesčiuose ant šaligatvių sustatyti motociklai – įprastas vaizdas. / Klubo vadovų nuotr.
Temos: 2 Baikeriai Klaipėda

„Prašau Jūsų, vadovaujantis kitų civilizuotų ir inovatyviau labiau pažengusių užsienio šalių praktika, apsvarstyti galimybę centrinėje miesto dalyje, ant šaligatvių, vietose kur yra tam tinkamiausios sąlygos ir kur tikrai nebūtų sukeliamas diskomfortas ar kitoks nepatogumas pėstiesiems, įrengti kelio ženklus-žymėjimą, kurie leistų statyti dvirates motorines transporto priemones“, - rašoma prašyme administracijos direktoriui Sauliui Budinui.

Anot klubo atstovų, tokioms aikštelėms nereikia jokių papildomų patogumų ar sąlygų, tiesiog tam tinkamiausiose miesto šaligatvių vietose, pastatomas kelio ženklas leidžiantis motociklui užvažiuoti ir palikti jį ant šaligatvio, esant galimybei ant grindinio gali būti pažymimos statymo vietos ir rekomenduojamas statymo būdas, arba kryptis, atstumas.

„Manome, jog tikslingiausia ir patogiausia tokias vietas būtų įrengti, lankomiausiose miesto vietose, Mažvydo alėjoje šalia centrinės H. Manto g., tam reikalui tiktų tiek vieną tiek kita Mažvydo alėjos pusė. Taip, pat galima būtų pagalvoti ir apie Turgaus g. ir Žvejų g. šaligatvius, nes jie yra pakankamai platūs ir patogūs užvažiavimui ir nuvažiavimui iš gatvės pusių“, - įsitikinę idėjos autoriai.

Viliamasi, kad toks sprendimas sumažintų automobilių statymo vietų trūkumą mieste ir paskatintų rinktis ekologiškesnę dviratę transporto priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius