-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konstituciniame teisme bus nagrinėjama ar teisėtai Lietuvoje draudžiama eksploatuoti automobilius su vairu dešinėje pusėje

Lietuvos Konstituciniame teisme šiandien priimtas Kauno miesto apylinkės teismo prašymas ištirti, ar 2002 m. gruodžio 11 d. nutarimas draudžiantis eisme dalyvauti automobiliams, kurios pritaikytos eismui kairiąja kelio puse – jų vairas sumontuotas dešinėje.
„Vauxhall Insignia“ interjeras
„Vauxhall Insignia“ interjeras / Gamintojo nuotr.

Šis draudimas netaikomas automobiliams su vairu dešinėje pusėje, kurie Lietuvos Respublikoje buvo užregistruoti iki 1993 m. gegužės 1 d. Taip pat, šis draudimas netaikomas ir laikinai (iki 90 dienų per metus) į Lietuvą atvykusiems užsieniečiams, kurių gyvenamoji vieta yra ne Lietuvoje. Ir dar viena išimtis – laikinai šiuos automobilius Lietuvoje gali eksploatuoti ir lietuviai, tačiau jų gyvenamoji vieta turi būti deklaruojama užsienyje.

Kauno apylinkės teismas mano, kad šiuo teisiniu reguliavimu nepagrįstai teikiamos privilegijos piliečiams, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra užsienyje. Atsakomybė už naudojimąsi tokiais automobiliais gula tik ant Lietuvoje gyvenančių piliečių pečių. Taigi, Lietuvos Respublikos piliečiai yra traktuojami skirtingai. Apylinkės teismas prašo KT išnagrinėti ar toks tesinis kazusas nepažeidžia mūsų šalies Konstitucijos.

Tai jokiais būdais nereiškia, kad vienoks ar kitoks Konstitucinio Teismo sprendimas nutrauks jau dešimt metų galiojantį draudimą. Po vienokio ar kitokio sprendimo gali pasikeisti administracinė atsakomybė Lietuvoje ar ne Lietuvoje gyvenantiems piliečiams.

Portalo Autoplius.lt duomenų bazėje šiuo metu yra 1176 parduodami automobiliai su vairu dešinėje pusėje. 896 iš jų – tvarkingos, avarijų nepatyrusios transporto priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius