-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos BMW klubo nariams – pažintis su Zarasų kraštu orientacinėse varžybose

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet, asociacija „Lietuvos BMW klubas“ organizavo vasaros renginį. Šiais metais renginys vyko neįprastoje vietoje – Zarasuose. Jau prieš kelis mėnesius entuziastai apibrėžė kalendoriuje datą – 2015 liepos. 25 d. Šiemet visus intrigavo naujas kasmetinio renginio formatas – orientacinės varžybos automobiliais.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Zarasai BMW

Po registracijos įvyko apmokymai, kaip, ką, per kiek laiko ir kur atlikti. Kiekvienas ekipažas gavo maršrutą ir lygiai 12 valandą pajudėjo pirmasis BMW. Kiti ekipažai, kuriuose turėjo būti mažiausiai po du žmones, buvo išleidžiami kas 5 minutes.

Pagrindinė sąlyga, kurią pabrėžė „Lietuvos BMW klubo“ prezidentas Justinas Daubara ir organizatoriai, buvo atsakingas KET laikymasis. Pažeidėjai buvo drausminami griežtai – baudos taškais.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Veiksmas prasidėjo Zarasų širdyje – Sėlių aikštėje, kurią specialiai paruošė ir kelią laikinai užtvėrė Zarasų rajono policija.

Orientacinės varžybos ne tik užkėlė adrenalino kiekį iki viršutinės ribos, bet ir supažindino klubo narius su gražiausiais Zarasų rajono ir miesto objektais.

Buvo aplankytas 1500 metų skaičiuojantis Stelmužės ąžuolas, prie kurio ekipažų laukė rungtis – kuprinės svėrimas.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Dalyviai pabuvo ir prie Antazavės Dievo apvaizdos bažnyčios, kur kiekvienas ekipažas turėjo įsiamžinti šventoje „asmenukėje“. Kitas objektas – šauni R.Čižo alaus darykla, kurios kulinarinio paveldo, žinoma, dalyviai negalėjo paragauti, bet įsiamžino ir nutarė, kad kitą kartą reikės surengti degustaciją.

1937-iais metais pastatytas vėjo malūnas prie Vencavo ežero taip pat tapo azartiškų ekipažų „asmenukių“ objektu. Na, o po intensyvios ekskursijos, prie finišo, laukė ne ką mažiau smagi užduotis – indo pripildymas vandeniu.

Tuo baigėsi klubo komandinis darbas ir visi nekantriai ėmė laukti atomazgos su trokštama Zarasų mero Nikolajaus Gusevo taure.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Kol buvo skaičiuojami balai ir organizatoriai suko galvą spręsdami, kurie ekipažai drausmingiausi, geriausi, šauniausi, dalyviai galėjo apžiūrėti Zarasų miestą – Zaraso ežerą, jo pakrantes, apžvalgos ratą ir miesto gatveles.

Galiausiai 16 valandą visi bendraminčiai sugužėjo arčiau palapinės su „Lietuvos BMW klubo“ vėliava. Geriausiais buvo paskelbti tie, kurie sugebėjo surinkti mažiausiai baudos taškų. Garbingą pirmą vietą tik su 250 baudos taškų iškovojo ir išsvajotą Zarasų mero taurę gavo Saulius ir Ramunė su BMW E32.

Antrą vietą iškovojo Povilas ir Indrė, kurių E36 ekipažo „asmenukės“ buvo įvertintos „BMW klubo“ svetainėje kaip „geriausi selfiai“. Trečią vietą laimėjo Anatolij ir Vaido ekipažas su tikrai išskirtiniu E36.  

Po apdovanojimų klegantis BMW entuziastų būrys išsisklaidė savo keliais iki vakaro, kurį tęsė ištvermingiausieji Zarasų miesto kempinge. Buvo ir didžiulis BMW tortas, šnekų, diskusijų, geros nuotaikos, ir daug uodų iki pat paryčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius