-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mercedes“ pristatys išmanųjį laikrodį

Automobilių gamintojas "Mercedes" atskleidė kai kurias išmaniojo laikrodžio detales. Vairuotojo dėvimas įrenginys padės nuolat sekti automobilio parametrus.
Išmanusis „Mercedes“ laikrodis
Išmanusis „Mercedes“ laikrodis / worldcarfans.com

Informacija apie automobilį – ant rankos

„Mercedes“ susivienijo su technologijų kompanija „Pebble Technology“, kad sukurtų išmanųjį laikrodį „Mercedes“ vairuotojams. Laikrodis suteiks galimybę matyti bazinę informaciją, tokią, kaip degalų kiekis ar durų užraktas. Išmaniojo laikrodžio prototipas bus pristatytas kitais metais Las Vegase vyksiančioje didžiausioje pasaulio elektronikos parodoje.

Laikrodis pagelbės ne tik būnant per atstumą nuo automobilio, bet ir juo važiuojant. Įrenginys vairuotoją informuos ir apie kitus, su eismu susijusius dalykus. Laikrodis praneš apie eismo spūstis ar incidentus kelyje.

„Mercedes-Benz“ nuotr./„Mercedes-Benz S65 AMG“
„Mercedes-Benz“ nuotr./„Mercedes-Benz S65 AMG“

Automobilių pramonėje – ne naujiena

„Mercedes“ nėra pionierius šioje srityje, kadangi jau anksčiau išmanųjį laikrodį pristatė „Nissan“. Šiemet įvykusioje Frankfurto automobilių parodoje toks laikrodis buvo pristatytas kartu su „Nismo“ modeliais. Tai buvo absoliučiai pirmasis automobilių gamintojų bandymas perduoti informaciją vairuotojui laikrodžio pagalba.

„Nissan” nuotr./Išmanusis „Nissan“ laikrodis
„Nissan” nuotr./Išmanusis „Nissan“ laikrodis

Kol kas nėra duomenų, kada išmanųjį „Mercedes“ laikodį bus galima įsigyti ir kiek jis kainuos. Daugiau informacijos turėtų paaiškėti po pasaulinės technologijų parodos Las Vegase kitų metų sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius