-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialu: „Lexus LFA“ Niurburgringo trasos ratą įveikė per 7:14,64

„Lexus“ oficialiai skelbia, jog jiems pavyko apvažiuoti dar greitesnį ratą, visų sportiškų automobilių gamintojų pamėgtoje, Niurburgringo trasoje, dar žinomoje „žaliojo pragaro“ pravarde.
„Lexus LFA Nürburgring Edition“
„Lexus LFA Nürburgring Edition“ / Organizatorių nuotr.

20,8 km žiedinės trasos ratą, patobulintas „Lexus LFA Nürburgring Edition“ įveikė per 7 min. ir 14,64 s. Tokį rezultatą pasiekė žiedinių lenktynių meistras iš Japonijos, Akira Iida.

Organizatorių nuotr./Lexus LFA Nürburgring Edition
Organizatorių nuotr./„Lexus LFA Nürburgring Edition“

Verta paminėti, jog toks pasiekimas leido aplenkti „Nissan GTR“ (7 min. 24 s.), „Chevrolet Corvette ZR1“ (7 min. 19 s.) bei „Porsche 911 GT2RS“, kuris tą patį ratą įveikė per 7 min. ir 18 s.

Remiantis oficialaus Niurburgringo trasos internetinio puslapio Bridgetogantry.com duomenimis, galima teigti, jog šis „Lexus“ užima penktąją vietą gamyklinių automobilių klasėje. Žinoma, už pastarąjį modelį greitesni buvo „Pagani Zonda-R“, du „Radical“ serijos modeliai bei superautomobilis „Gumpert Apollo“. Tiesa, toks modelis kaip „Pagani Zonda-R“ negali važinėti gatvėmis, tačiau jį įsigyti galima laisvai. Turint gana plačią piniginę.

Panaši situacija ir su ne vienu geriausius vieno rato įveikimo laikus pademonstravusiu superautomobiliu - juos teoriškai galima įsigyti, tačiau praktiškai tai įgyvendinama su daug įvairiausių sąlygų. Ir toli gražu ne visose valstybėse.

Iš gamyklos iš viso išriedės 500 „Lexus LFA“ modelių, tačiau ši, labai gretą ratą įveikusi versija yra net 10 kartų retesnė. Itin retas superautomobilis atitinka net ir labai griežtus Vokietijos transporto priemonių reikalavimus, todėl su juo važinėti gatvėse – ne nusikaltimas.

Siūlome pažiūrėti, kaip greitasis Niurburgingo ratas atrodė iš „Lexus LFA Nürburgring Edition“ automobilio vidaus.

VIDEO: Lexus LFA 7:14:64 Lap time at Nurburgring Nordschleife 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius