Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Raumeningi amerikiečiai: „Dodge Charger“ ir „Ford Mustang“

Autoplius.lt feisbuko žaidimas „Automobilių kovos“ vėl startuoja. Pirmoji kova – raumeningi amerikiečiai, angliškai žinomi kaip „muscle car“. Toks pavadinimas šiems modeliams ypač tinka.
Kova Nr. 1 „Dodge Charger“ ir „Ford Mustang“
Kova Nr. 1 „Dodge Charger“ ir „Ford Mustang“ / Autoplius.lt montažas

Abu automobiliai negali skųstis variklio darbinio tūrio (atitinkamai 7,2 l V8 ir 4,7 l V8) ir galios trūkumu (375 AG ir 271 AG). Tai – galingiausi į šiuos modelius talpinti motorai.

Nuotraukoje matomas „Ford Mustang“, pradėtas gaminti 1964 m., šiuo metu skaičiuoja jau penktąją savo kartą, pradėtą gaminti 2005-aisiais. 1965 metais jis netgi laimėjo „Tiffany Gold Medal“ apdovanojimą už dizainą – tai buvo pirmasis automobilis, laimėjęs šį itin prestižinį apdovanojimą JAV.

„Dodge Charger“ savo ruožtu turi ne tokią gražią istoriją kaip „Mustang“ – vienu metu jis netgi buvo gaminamas priekiniais varomais ratais (1983–1987 m.), o šiuo metu iš kupė modelio tapo sedanu.

Keturių durų „Dodge Charger“ gaminamas nuo 2006-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius