Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skraidymas lėktuvu yra ekonomiškesnis negu važiavimas automobiliu

Nors ir atrodo, kad tai, ką perskaitėte antraštėje yra visiški paistalai, taip anaiptol nėra. Nesenai atliktas tyrimas Mičigano universiteto transporto institute atskleidė, kad vienam žmogui nukeliauti tam tikrą atstumą pigiausiai kainuoja lėktuvu.
„All Nippon Airways“ lėktuvo papuošimo vizualizacija
„All Nippon Airways“ lėktuvo papuošimo vizualizacija / „Scanpix“/AFP/„All Nippon Airways“ nuotr.

Pagrindinis dalykas, pagal kurį buvo daromas tyrimas – reikalingas degalų kiekis vienam keleiviui pergabenti. Pasirodo, kad pervežti žmogų automobiliu, kainuoja dukart daugiau, negu perskraidinti lėktuvu.

Žinoma, šie skaičiai atsirado visai neseniai, kadangi keliasdešimt metų atgal, važiavimas automobiliu buvo žymiai pigesnis, negu skraidymas lėktuvais.

Tiriant šiuos du keliavimo būdus nustatyta, kad vieno keleivio skraidinimas vidutinio dydžio lėktuvu, atsieina apie 11 litrų kuro šimtui kilometrų įveikti, o automobiliu – beveik du kartus daugiau.

Šie tyrimai padaryti Jungtinėse Amerikos Valstijose, reikia atkreipti dėmesį, kad ten automobiliai suvartoja žymiai daugiau kuro negu Europoje, o lėktuvai – tie patys visame pasaulyje.

Todėl galima daryti išvadą, kad Lietuvoje šie skaičiai nesiskirtų taip drąstiškai, tačiau faktas lieka toks, kad žmogaus transportavimas lėktuvu atsieina pigiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius