Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sportinių automobilių žygio kaubojai iš Čekijos Marijampolėje pasijuto nebaudžiami

Išskirtinių automobilių mėgėjai iš Čekijos neseniai surengė turistinį žygį per Gdanską, Rygą, Minską, Vilnių, užsuko ir į Marijampolę. Patys tarptautinio pasivažinėjimo dalyviai užfiksavo ir paviešino filmuotą medžiagą, kaip neatsakingai jie elgėsi gatvėse. Marijampolėje čekas „Dodge Viper SRT10“ vairuotojas demonstravo savo sugebėjimus vieno viešbučio direktorei, kuri, regis, dėl aplinkiniams pavojingos pramogos ir padangų žymių viešbučio aikštelėje visiškai nesuko galvos.
Nufilmuota, kaip šoninio slydimo būdu Marijampolėje valdomas „Dodge“ vos neparbloškia važiuojamąją dalį kertančio pėsčiojo.
Nufilmuota, kaip šoninio slydimo būdu Marijampolėje valdomas „Dodge“ prie viešbučio su jo vadove keleivės vietoje vos neparbloškia važiuojamąją dalį kertančio pėsčiojo. / Kadras iš filmuotos medžiagos

Tokie žygiai neįsivaizduojami be rizikos, kai siekdami pasipuikuoti automobiliais ir pademonstruoti jų galimybes vairuotojai nusispjauna ant Kelių eismo taisyklių, keldami pavojų sau ir aplinkiniams. Maža to, kelių kaubojai dažnai stengiasi savo nuotykius užfiksuoti, o po to neatsispiria pagundai nuotraukas ir vaizdo medžiagą paviešinti.

Taip atsitiko ir grupei automobilių entuziastų iš Čekijos, birželio pabaigoje surengusių žygį „Diamond Race 2014“ per Minską, Vilnių, Rygą, Lenkijos miestus Gdanską, Lodzę ir Ostravą.

Ratuoti riteriai viešėjo ir Marijampolėje. Tarp feisbuke paviešintų fotoįspūdžių – ir 269 km/val. greitį rodantis spidometras.

„Automobilio parkavimas priešais viešbutį su jo paties parašu“, – skelbiama prie vienos nuotraukos svetainėje „Facebook“, kurio užfiksuotas Marijampolėje stovintis  „Dodge Viper“ ir ant grindinio paliktos jo padangų žymės.

Žygio dalyviai feisbuke paviešino ir filmuotą medžiagą, kaip „Dodge Viper“ vairuotojas pavėžina viešbučio, kuriame žygeiviai apsistojo, vadovę Daivą.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip „Dodge“ šoninio slydimo būdu valdomas visai greta kitų mašinų, agresyvokai išvažiuoja iš aikštelės į gatvę, o grįždamas vos neparbloškia važiuojamąją dalį kertančio pėsčiojo.

Tačiau iš užrašais „Police“ papuoštos mašinos išlipusios keleivės veide – vien geros emocijos: po šio pavojingo pasivažinėjimo ji plačiai šypsosi ir kelia nykščius.

 

Policija tokio pobūdžio pasivažinėjimus visada vertina vienareikšmiškai – tai šiurkštus KET pažeidimas. Chuliganiškas vairavimas, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui, mūsų šalyje užtraukia baudą vairuotojams nuo 1 000 iki 2 000 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo metų iki dvejų.

Kitas klausimas – Lietuvos pareigūnų galimybės tokius pažeidėjus nustatyti ir patraukti juos administracinėn atsakomybėn.

VIDEO: Išskirtinių automobilių žygio dalyviai Varšuvoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius