Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stabdomas naujų „Need for Speed“ žaidimo serijos dalių kūrimas

Studija „Ghost Games“, tinklalapio „Polygon“ teigimu, greitu metu gali netekti nemažos dalies darbuotojų. Studijos savininkė – kompanija „Electronic Arts“ – ėmėsi pertvarkos, taigi „Need for Speed“ naujos dalies kūrimo darbai yra sustabdyti, teigia su situacija susipažinę šaltiniai.
„Need for speed“ žaidimo akimirka
„Need for speed“ žaidimo akimirka

Teigiama, kad „Electronic Arts“ jau atleido visus darbuotojus, kure turėjo laikinas sutartis. Kitiems darbuotojams buvo pasiūlyti keli variantai: arba gauti piniginę kompensaciją ir parašyti atsistatydinimo raštus, arba pradėti kitoje EA pavaldžioje studijoje – „Visceral Games“. Čia bus galima dirbti prie naujo projekto, žinomo kodiniu pavadinimu „Hayana“, kuris įvardijamas kaip tam tikra „Battlefield“ atšaka.

„Electronic Arts“ patvirtino, kad šiuo metu studijoje vykdomas „konsultacinis darbas, susijęs su darbuotojų atleidimais“. Taip pat neaišku, ar atleidimai bus susiję su abiem „Ghost Games“ padaliniais, kadangi vienas iš jų yra Švedijoje, o kitas – Didžiojoje Britanijoje.

Ekspertų teigimu, EA ėmėsi atleidimų po nelabai sėkmingo 2013 m. IV ketvirčio. Buvo konstatuotas 308 mln. dolerių nuostolis (785,5 mln. Lt), o tai yra 263 mln. dolerių daugiau nei per analogišką laikotarpį prieš metus. Darbuotojų atleidimai prasidėjo dar sausio mėnesį, o dabar pasiekė ir „Need for Speed“ kūrėjus.

Tokiu būdu „Need for Speed“ serija privalės padaryti pertrauką, nors jai tai nėra būdinga, kadangi paskutiniais metais EA „kepė“ vieną serijos dalį po kitos. Nemažai ekspertų sutinka, kad serija išsikvėpė, taigi priverstinis poilsis turėtų būti tik į naudą. Reikia tikėtis, kad „Need for Speed“ motyvais kuriamas filmas, debiutuosiantis kovo 14 d., negatyvių pasekmių dėl to neturės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius