-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojus piktina nežymėtas Kauno patrulių automobilis: „KET jiems negalioja?“

Sausį gatvėse buvo pastebėtas naujas Kauno apskrities VPK pirkinys – nežymėtas tarnybinis automobilis, skirtas patruliavimui mieste. Kauniečiai jį ne tik pastebėjo, bet ir ėmė piktintis tuo, kaip vairuojama ši transporto priemonė. „Nenustebčiau, jei provokuodami nusižengti KET taisyklėms, pareigūnai kokią avariją sukeltų“, – tikino vairuotojas Juozas.
Naujasis nežymėtas Kauno policijos automobilis
Naujasis nežymėtas Kauno policijos automobilis / Kur stovi policija Kaune nuotr.

Vasario pirmosiomis dienomis socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė ristis piktinimosi bangos. Kauniečiai dalijosi potyriais, išgyventais tuomet, kai paskui juos važiuoja nežymėtas policijos automobilis. Vieni vairuotojai, neiškentę, prisipažino pasitraukiantys į kitą eismo juostą, kiti, pasidavę provokacijai, spusteli greičio pedalą ir sulaukia garsinių bei šviesos signalų.

Privažiuoja ir stumia į šoną. Arba aplenkia ir staiga ima stabdyti. Provokuoja, kad imtumei vytis.

„Važiuoja kaip girti, provokuoja su šviesomis, privažiuoja prie pat galo. Vos į šoną neatsimušė. Tarp juostų nardo ir staigiai kerta per stabdžius. Kas bus, jei jie sukels avariją? Ar pareigūnai taip apmokyti elgtis?“ – retorinius klausimus kėlė nežymėto policijos automobilio nuotrauką internetinėje erdvėje įdėjęs Juozas.

Vairuotoja Gabrielė jam pritarė, pabrėžusi, jog pareigūnai taip elgiasi jau seniai. Moteris prisiminė, kaip prieš 8 metus prie prekybos centro „Mega“ panašiomis provokacijomis užsiiminėjo tamsią nežymėtą tarnybinę „Škodą“ vairavę patruliai.

„Privažiuoja ir stumia į šoną. Arba aplenkia ir staiga ima stabdyti. Provokuoja, kad imtumei vytis. Nemanau, kad tai leidžiama daryti visiems, nes reikia labai gerai jausti mašiną“, – teigė Gabrielė.

„Jei kokį nepatyrusį ar neįgalumą turintį vairuotoją užspaustų, kas tuomet? Perbrėš šoną, pats liksi kaltas? Policininkai nesilaiko KET taisyklių, o iš mūsų reikalauja. Juk tai chuliganiškas vairavimas bei avarinių situacijų kėlimas“, – tikino vairuotojas Augustas.

Taip elgtis patruliams nei leistina, nei galima.

Daugelis internetinės diskusijos dalyvių sutarė, kad kol nėra filmuotos medžiagos, chuliganišką policijos pareigūnų vairavimą būtų sunku įrodyti.

Policija tikina: tai yra interpretacijos

Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra patikino, jog taip elgtis patruliams nei leistina, nei galima.

„Nemanau, kad tai, dėl ko skundžiasi vairuotojai, įmanoma. Policininkai laikosi KET. Nežymėtoje mašinoje yra įtaisyti vaizdo registratoriai, matytųsi, jei pareigūnai pažeidžia taisykles. Reikėtų atsukti filmuotą medžiagą ir pažiūrėti konkretų atvejį. Gal kokį prasižengusį vairuotoją bandė sustabdyti, gal kokį nubaudė, tai šis ir ėmė kaltinti pareigūnus? Tai yra interpretacijos bėdos,“ – tikino R.Kemzūra.

Apie patruliavimo nežymėtu automobiliu tvarką jis atsisakė kalbėti. Tai – slapta informacija. Tik patikslino, jog skiriasi viešo bei neviešo patruliavimo tikslai. Su nežymėtu automobiliu galima užfiksuoti sudėtingesnius KET pažeidimus, pvz., chuliganišką vairavimą. Tai – tarsi priemonė įvertinti važiavimo kultūrą, atrasti išsišokėlius kelyje.

„Į gatves su šia transporto priemone išvykstama tik šviesiu paros metu“, – pridūrė R.Kemzūra.

Neatskleidė Kauno apskrities VPK atstovas nei to, kaip dažnai vyksta toks slaptas patruliavimas, nei to, kiek iš viso tokių nežymėtų tarnybinių mašinų Kauno policija turi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius