Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus gatves remontuoja apie 300 darbininkų ir per 160 mechanizmų bei transporto priemonių

Automobiliu pastaruoju metu pasivažinėjus po Vilnių ima atrodyti, kad eismo spūstys išnyksta tik vidurnaktį, o visas gatves imta tvarkyti vienu metu. Ir iš tiesų – vėlavęs pavasaris gerokai sutrikdė įprastinius gatvių tvarkymo darbus, o kadangi Lietuva nuo liepos 1-osios pradės pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai, norima bent kosmetiškai paremontuoti miestą.
Archeologai tyrinėja rekonstruojamą Šventaragio gatvę.
Šventaragio gatvę tikimasi rekonstruoti iki liepos 1 d. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus gatvės remontuojamos vienu metu visame mieste. Tokią skubą nulėmė gerokai vėlavęs pavasaris, kai pradėti remontus teko vėliau nei įprasta, ir artėjantis Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai. Šis svarbus įvykis į sostinę antrąjį šių metų pusmetį sutrauks daugybę svarbių svečių, tad norima juos vežioti lygiomis, o ne duobėmis ir provėžomis išvagotomis gatvėmis.

Iš viso miesto gatves remontuoja apie 300 darbininkų, naudojama 161 transporto priemonė ir mechanizmas.

Šiaurinėje miesto dalyje gatves remontuoja UAB „Gatvių statyba“. Šią savaitę remontuojamos Pupojų, Juodvarnių, Keramikų, Mokyklos, Jeruzalės gatvės, planuojama pradėti Žaliųjų ežerų gatvės remontą. Čia dirba 100 žmonių ir naudojamos 25 transporto priemonės bei mechanizmai.

Centrinėje, rytinėje ir pietinėje miesto dalyse gatvių remonto darbus vykdo UAB „Grinda“, dalyje gatvių pasitelkusi subrangovus UAB „Kerista“. „Grindoje“ dirba apie 125 darbuotojai, miesto gatvių remonto darbams naudojamos 85 transporto priemonės ir mechanizmai. Šiuo metu daugiausia darbų vyksta centrinėje miesto dalyje – Šventaragio, Pylimo, Pamėnkalnio, J.Tumo-Vaižganto, Švitrigailos gatvėse.

Rytinės miesto dalies gatvės remontuojamos tik Naujininkų seniūnijoje, šią savaitę planuojama dirbti Dariaus ir Girėno gatvėje. Taip pat šioje miesto dalyje daugiau planuojama suremontuoti laiptų, tačiau nukentės šaligatviai – jiems dėmesys bus skiriamas tik prie remontuojamų gatvių pagal būtinybę. Tarkim, Pramonės gatvėje ketinama sutvarkyti 100 kv.m. Pietinėje dalyje planuojama suremontuoti apie 120 kv.m šaligatvių dangos.

Vakarinėje Vilniaus dalyje tvarkosi bendrovė „Kerista“. Čia šiuo metu dirbama Laisvės pr., Architektų ir Ukmergės gatvėse. Dirba 68 darbininkai, 51 mechanizmas, bet šaligatviai tvarkomi tik ten, kur atsiranda įgriuvos ar išplovos.

Daugumą darbų tikimasi užbaigti iki birželio vidurio, kitus – apie Jonines. Liepos 1-ąją tikimasi mieste išvengti spūsčių ir turėti suremontuotas gatves.

Taip pat sostinėje statomi keli dideli objektai, tokie kaip vakarinio aplinkkelio II etapas, naujoji jungtis nuo Žirnių gatvės iki Vilniaus oro uosto, juose dirba konkursus laimėję rangovai.

Iš viso Vilnius šiemet gatvėms remontuoti turi 16 mln. Lt. Jeigu Lietuva nepirmininkautų ES Tarybai nuo liepos, greičiausia ir tiek nebūtų gauta. Skaičiuojama, kad sutvarkyti visas sostinės gatvės kainuotų daugiau nei 300 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius