Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniečiams neįtiksi: jie darbais Vilniaus gatvėse nepatenkinti ir dieną, ir naktį

Kelio darbai neretai sutrikdo eismą ilgam, ypač Vilniuje susidaro didžiulės spūstys, jeigu gatvės remontuojamos vidury darbo dienos. Vairuotojai nepatenkinti, todėl kelininkai linkę šių darbų imtis vėlai vakare ar net naktį. Tačiau ir tuomet nepatenkintųjų atsiranda.
Kelio remonto darbai vėlai vakare Vilniuje
Kelio remonto darbai vėlai vakare Vilniuje / Andrejo Paeglio nuotr.

Vilnietis Andrejis Paeglis pasipiktinęs: kelias dienas iš eilės kentęs triukšmą po 23 valandos jis kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių.

„Norėčiau užregistruoti viešosios tvarkos pažeidimą – triukšmas po 23 val. Jau kelias dienas vyksta kelio remonto darbai po 23 val. Kalvarijų/Žalgirio gatvių sankryžoje. Ar jūs galėtumėte padėti tai sustabdyti?“ – tokį skundą vyras parašė sostinės savivaldybei.

Viskas suderinta?

Atsakymas jį nemaloniai nustebino. „Dėkojame už informaciją. Jūsų minėti darbai buvo iš anksto suderinti su Vilniaus miesto savivaldybe“, – atsakė Vilniaus savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus Budėtojų poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Riaubūnas.

A.Paeglis pasipiktino tokiu atsakymu: esą nejaugi triukšmas naktį gali būti suderintas su savivaldybe.

„Panašu, jie specialiai pradeda darbus vėlai vakare ir pusę nakties dirba. Suderinta su savivaldybe... Keista, čia dabar visi galės suderinti ir nesvarbu, kad aplink pilna namų, kur gyvena šeimos su mažais vaikais“, – kalbėjo vyras, įamžinęs darbus nuotraukose apie 22.30 val., bet darbai, jo teigimu, tęsėsi ir pusę keturių paryčiais.

Andrejo Paeglio nuotr./Kelio remonto darbai vėlai vakare Vilniuje
Andrejo Paeglio nuotr./Kelio remonto darbai vėlai vakare Vilniuje

„Žmonių nepaklausė, nieko nepranešė. Ir kaip, triukšmo normų galima nepaisyti, jeigu suderinta su savivaldybe?“ – piktinosi A.Paeglis.

Bando vengti spūsčių

Vilniaus savivaldybės teigimu, vilniečių atsiprašoma, tačiau neišvengiama, kad darbų metu bus ribojamas eismas ar kils kitų laikinų nepatogumų. Bet apie konkrečius eismo ribojimus savivaldybė iš anksto atskiru pranešimu informuoja bendruomenę.

„Norint išvengti spūsčių pagrindinėse miesto gatvėse remonto, dangos šalinimo ir asfaltavimo darbai vyksta naktimis. Dienos metu atliekami bortų, šaligatvių keitimo, šulinių remonto darbai.

Naktimis tvarkoma ne tik Kalvarijų gatvė, bet Geležinio Vilko, Olandų, Ozo, Santariškių, Antakalnio gatvės, taip pat taisomi plyšiai judriose miesto Architektų, Erfurto, J.Baltrušaičio, Pašilaičių ir Ateities gatvėse“, – 15min paaiškino Arūnas Visockas, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Susisiekimo komunikacijų skyriaus vedėjas.

A.Visocko teigimu, Vilniaus savivaldybė tęsia gyvenamosios aplinkos tvarkymo darbus mieste – pavasarį pradėjusi masinį įvažiavimų į kiemus remontą, netrukus ėmėsi asfaltuoti ir gatves bei žvyrkelius.

Šiemet sostinėje bus išasfaltuota beveik 40 km gatvių, daugiau negu pusė, apie 28 km gatvių jau išasfaltuota, tai atkarpos Laisvės pr. (nuo Buivydiškių g. iki st. „Vilniaus rajono poliklinika“), Kęstučio g. (nuo Pušų g. iki Liubarto g.), Titnago g. nuo Jankiškių g. link Gariūnų g., Sakališkių g. (nuo Žaliųjų Ežerų g. iki Birelių sodų), Žolyno g., Mileišiškių g. (nuo Žolyno g. iki Pupojų g.), Salininkų g.

Norint išvengti spūsčių pagrindinėse miesto gatvėse remonto, dangos šalinimo ir asfaltavimo darbai vyksta naktimis, – sakė A.Visockas.

Šiuo metu tvarkomos: Kalvarijų g. (nuo Žalgirio iki Apkasų g.), Santariškių g., Antakalnio g. (nuo Žolyno g. iki Nemenčinės plento), Taikos g. (nuo Justiniškių-Taikos sankryžos iki Taikos g. 129) ir taisomos provėžos Savanorių pr. (nuo žiedo į Panerių pusę), Nemenčinės plente, S.Batoro ir Tuskulėnų gatvėse.

„Jau paklotas asfaltas Rodūnios kelyje ir Varnės gatvėje. Šią savaitę žvyrkelių asfaltavimo darbai persikels į Užusienio, Platiniškių, Rytų, Juodvarnių, Broniaus Krivicko gatves ir Liepų alėją. Per liepą bus išasfaltuota 5,75 km žvyrkelių. Tai kone dvigubai daugiau nei pernai – 2,8 km. Darbus planuojama baigti per liepą“, – apie darbus kalbėjo A.Visockas.

Planuojama per liepą miesto pakraščiuose išasfaltuoti beveik 6 kilometrus žvyrkelių. Tai beveik dvigubai daugiau nei pernai – 2,8 km. Jau paklotas asfaltas Rodūnios kelyje, Varnės Platiniškių ir Broniaus Krivicko gatvėse. Vėliau žvyrkelių asfaltavimo darbai persikels į Užusienio, Rytų, Juodvarnių gatves ir Liepų alėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius