Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygį per Europą motociklu pradėjęs Aidas Bubinas: „Šalia kelio voliojasi elniai“

Pasaulio rekordininkas Aidas Bubinas, 2013 m. vienas motociklu įveikęs 14 545 km atstumą nuo Atlanto iki Ramiojo vandenyno (per 12 dienų ir 2 valandas), antradienio rytą ėmėsi naujo iššūkio. 7 val. ryto Aidas startavo motociklu iš šiauriausio Europos taško – Nordkapo (Nordkapp) Norvegijoje. Motociklininko tikslas – nuo šiauriausio iki piečiausio Europos taško nukakti per 60 valandų.
Aido Bubino ekstremali kelionė iš Nordkapo į Tarifą
Aido Bubino ekstremali kelionė iš Nordkapo į Tarifą / Lauros Vytenytės nuotr.

Su Aidu Bubinu susisiekėme antradienį, apie 14 val. Lietuvos laiku. Motociklininkas tuo metu buvo stabtelėjęs degalinėje tačiau dar pokalbio metu vėl sėdo ant motociklo bei pajudėjo Suomijos ir Švedijos pasienio link. Bendravimą su rekordininku palengvino jo šalme sumontuota pasikalbėjimo įranga.

Eismas gana ramus, automobilių nėra daug, bet nemažai atostogaujančių Kalėdų senio elnių ant kelio.

Aidas Bubinas pasakojo, kad jau įveikė 600 kilometrų. Anot keliautojo, dar iki sutemų jis bandys pasiekti Stokholmą. Motociklininkas sako, kad važiuoja maksimaliu leistinu greičiu, atsižvelgdamas į oro sąlygas. Jos kelionės pradžioje buvo kiek kitokios, nei prognozavo vietos sinoptikai.

„Eismas gana ramus, automobilių nėra daug, bet nemažai atostogaujančių Kalėdų Senio elnių ant kelio. Voliojasi visur aplink. Dabar lyja lietus. Išvažiavus iš Nordkapo švietė saulė, buvo 20 laipsnių šilumos, tačiau po šimto kilometrų orai pasikeitė. Nors sinoptikai lietų prognozavo tik vakare, tačiau jis pradėjo kristi anksčiau. Labai tikiuosi, kad naktį lietus baigsis, nes važiuoti šlapiam nėra malonu. Tikrai nesu kiaurai peršlapęs, tačiau lietus nėra pats maloniausias reiškinys važiuojant“, – sakė motociklininkas.

A.Bubino nuotr./Aido Bubino ekstremali kelionė iš Nordkapo į Tarifą
A.Bubino nuotr./Aido Bubino ekstremali kelionė iš Nordkapo į Tarifą

Keliautojas teigė, kad degalus pilasi kas šimtą ar du šimtus kilometrų. Jam šis kelias pažįstamas, todėl Aidas Bubinas netruko pastebėti, jog maršrute atsirado nauja degalinė. Siekiant išvengti degalų stygiaus jis baką pripildė ir ten.

„Pernai vienu metu teko pilti degalus iš atsarginės talpos. Kad išvengčiau šios situacijos, sustojau toje naujoje degalinėje. Degalų pylimai suteikia kelias minutes poilsio, kurias skiriu mankštai, judėjimui“, – pasakojo A.Bubinas.

Motociklininkui iki piečiausio Europos taško – Tarifos miesto liko dar maždaug penki tūkstančiai kilometrų, tad apie kelionės tikslą keliautojas dar negalvoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius