-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 17

Apsilankiusi priežiūros centruose „Honda Civic Hybrid“ sulėtėjo ir išaugo degalų sąnaudos

Oficialiai atnaujinus „Honda Civic Hybrid“ programinę įrangą vairuotojai skundžiasi pablogėjusia automobilio dinamika ir padidėjusiomis degalų sąnaudomis.
„Honda Civic Hybrid“ parengtas 24h lenktynėms
„Honda Civic Hybrid“ parengtas 24 valandų lenktynėms / Gamintojo nuotr.

Pasak „Los Angeles Times“, nuo 2006 iki 2008 metų gamintų „Honda Civic Hybrid“ vairuotojai skundėsi greitai gendančiomis baterijomis. Ypač karštesniuose kraštuose. Sutvarkyti šio gedimo „Honda“ visus šio „Civic“ šeimininkus pakvietė į priežiūros centrus ir atnaujino automobilio programinę įrangą.

Pasak „Honda“ atstovų, dėl šių gedimų buvo kalta programinė įranga, kuri netausodavo akumuliatorių. Automobiliui sustojus prie sankryžos variklis užgesinamas, bet oro kondicionierius toliau veikia padedamas elektrinio variklio. Todėl akumuliatoriai patiria žymiai daugiau iškrovimo ir įsikrovimo ciklų nei planuota.

Apsilankius priežiūros centruose greitai nusidėvinčio akumuliatoriaus problema išspręsta, tačiau automobilis tapo lėtesnis, o degalų sąnaudos padidėjo. Keli šio modelio  šeimininkai net padavė „Honda“ į teismą dėl visiškai neatitinkančių degalų sanaudų.

„Honda“ praneša, kad šiems automobiliams buvo įrašyta ta pati programinė įranga, kaip ir nuo 2009 metų gaminamiems modeliams, tačiau nesako, jog į naujesnius „Civic“ sumontuoti galingesni ir talpesni akumuliatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius