-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 24

Bankoke „drago“ trasoje žuvo devyni žmonės

Bankoke (Tailandas) „drago" lenktynėse automobilis išskriejo iš trasos ir kliudė 20 žiūrovų. Devyni iš jų žuvo. Avariją sukėlęs vairuotojas paspruko iš įvykio vietos, jam gresia iki dešimties metų kalėjimo.
Lenktynėse ne visada pavyksta išvengti avarijų
Lenktynėse ne visada pavyksta išvengti avarijų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip informuoja portalas gazeta.ru, Tailando valdžia įsakė uždaryti „drago" trasą Bankoke. Toks nurodymas duotas po to, kai joje žuvo devyni žmonės, atėję pažiūrėti automobilių traukos lenktynių. Tragedija įvyko šeštadienį.

Pasak portalo pranešimo, starte visi automobiliai iš vietos pajudėjo vienu metu. Visi, išskyrus Nissan Cifiro (Europos rinkose automobilis žinomas kaip Nissan Maxima), kurį vairavo lenktynininkas Tossapolas Paimėjus.

Kaip vėliau pasakojo nelaimės liudytojas Bunlerdas Konfas, jau pirmosiomis lenktynių sekundėmis buvo aišku, kad T.Paimėjui iškilo kažkokių nesklandumų. Pravažiavus maždaug 300 metrų, jo automobilis staiga tapo nevaldomas ir visu greičiu rėžėsi į betoninį atitvarą. Jis nesustabdė įsibėgėjusio automobilio. Priešingai, atitvaras tapo galingu tramplinu.

Pakilęs į orą, sunkus automobilis krito ant žiūrovų ir kelis metrus dar „šlavė" tribūną.

Šeši žmonės žuvo iš karto, dar trys žmonės mirė vėliau Bankoko ligoninėje. Dar vienuolika žmonių buvo sužaloti ir gydomi reanimacijoje. Automobilio vairuotojui nė plaukas nenukrito nuo galvos. Jis spruko iš įvykio vietos ir dabar yra ieškomas policijos.

Policijoje apklausiami lenktynių organizatoriai - kompanija Goodyear Racing GMG Drag 2008. Policija įsakė uždaryti lenktynių trasą iki tyrimo pabaigos. Ekspertai tiria automobilio nuolaužas ir trasos ypatumus. Priklausomai nuo tyrimo rezultato prieš teismą gali stoti asmenys, nesugebėję užtikrinti žiūrovų saugumo. Avarijos kaltininkui gresia iki dešimties metų kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius