-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 04

BMW žada keisti savo automobilių kompiuterių procesorių tiekėją

Procesorių buvimas šiuolaikiniuose automobiliuose neapsiriboja vien specializuotais kontroleriais, geru tonu laikoma pasiūlyti vartotojui „firminę“ multimedijos sistemą su lietimui jautriu ekranu. Kaip taisyklė, tokios sistemos sukurtos ARM procesorių pagrindu, nors žinomi pavyzdžiai, kai bendradarbiaujama ir su kompanija „Intel“: jai pirmenybę teikia tokie automobilių gamintojai kaip „Toyota“, „Mercedes-Benz“ ir „Nissan“.
7 serijos BMW
7 serijos BMW / Gamintojo nuotr.

„Volkswagen“ šioje sferoje bendradarbiauja su „nVidia“ – „Audi“ multimedija sistemos aprūpinamos „Tegra“ procesoriais. Reikia pažymėti, jog „Tegra“ sistemomis domėjosi ir BMW, tačiau jei tikėtume „Bright Side Of News“ pateikiama informacija, bavarų automobilių gamintojas dabar žvalgosi į „Freescale“ procesorius su ARM architektūra. Reikia pažymėti, jog tai jau ne pirmas kartas, kaip BMW bendradarbiauja su „Freescale“, tiesa, multimedijos sistemų tokia partnerystė dar nepalietė.

Kai kurie šaltiniai kalba ir apie „nVidia“ norus įsiterpti į BMW gaminamus automobilius, tačiau apie tai yra daugiau gandas, nei patikrinta informacija. Daugiamilijoninė automobilių rinka procesorių gamintojams yra labai patraukli, ir artimiausiu metu mes greičiausiai matysime nemažus pokyčius komponentų, skirtų automobilinėms pramogų sistemoms, tiekimo grandinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius