-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 21

Hibridiniai E klasės „Mercedes-Benz“ diktuos „premium“ klasės eko-standartus

Šiais metais automobilių gamintojai savo dėmesį sutelkė ne į greitų ir galingų automobilių gamybą, o į „žaliasias“ technologijas. Mažas CO2 skaičius – naujas automobilių industrijos tikslas.
„Mercedes-Benz E400 Hybrid“
„Mercedes-Benz E400 Hybrid“ / Gamintojo nuotr.

Štai „Mercedes-Benz“ teigia kursiantys naujus „premium“ klasės ekonomiškumo ir ekologiškumo (Dieve kaip mums atsibodo šis žodis) standarus. Elektrinius variklius pasitelkę jie sukūrė kelis E klasės modelius, kurie neš šią žalią „Mercedes-Benz“ vėliavą.

Pirmasis – E klasės „ E300 BlueTEC Hybrid“. Keturių cilindrų turbodyzelinis variklis jau vienas pats pasiekia 204 AG ir 500 Nm sukimo momentą, o jam pagalbon stojantis elektros varikliukas pridės dar 27 AG ir 250 Nm. Šis, rodos, negalingas, bet stiprus variklis galės vienas pats sukti nemažo automobilio ratus.

„Mercedes-Benz“ teigia, kad tai – pats ekonomiškiausias (ir vėl tas žodis) „premium“ segmento sedanas. Jo vidutinės kuro sąnaudos vos 4,2 l/100 km, o į aplinką jis iš mes tik 109 g/km CO2 dujų.

Antrasis „žalias“ „Mercedes-Benz“ pasiūlymas – „E400 Hybrid“. Jame naudojamas tas pats elektros motoras, tik vidaus degimo variklis pajungtas kiek didesnis. Tai – 306 AG ir 370 Nm galios V6 benzininis variklis. Pagal JAV galiojančius matavimų standartus, jis vartoja 8,7 litrus kuro šimtui kilometrų kelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius