-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 10

Itin retas Bugatti pusę amžiaus dulkėjo anglo garaže (nuotraukos)

Antikvarinis Bugatti, beveik 50 metų dulkėjęs užrakintame garaže Niukastlyje, šiaurės vakarų Anglijoje, dabar gali būti parduotas už 4 mln. eurų. Vasarį Paryžiuje dėl jo bus varžomasi aukcione.
Bugatti 57S Atalante
Po pusės amžiaus nuo Bugatti 57S Atalante vėl buvo nušluostytos dulkės. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Užpernai mirusio gydytojo Haroldo Carro giminaičiai apstulbo, kai jo garaže aptiko 1937-aisiais pagamintą Bugatti 57S Atalante. Tai itin retas automobilizmo istorijos eksponatas – tokių automobilių „Bugatti“ kompanija iš viso buvo pagaminusi tik 17, praneša BBC.

Užrakintame H.Carro garaže sūnėnas aptiko ne tik Bugatti, bet ir antikvarinį Aston Martin bei Jaguar E automobilius. „Negalėjome tuo patikėti“, – vėliau žiniasklaidai sakė inžinieriumi Niukastlyje dirbantis sūnėnas. Giminaičiai dabar ketina parduoti brangų radinį ir pasidalinti pinigus.

Pirmasis šio dviviečio automobilio savininkas buvo britų lenktynininkas Earlas Howe'as. Jis sėdo į šį 210 km/val. greitį išvystantį Bugatti, vos tik jis išriedėjo iš dirbtuvių 1937-aisiais, ir važinėjo juo aštuonerius metus.

Vėliau E.Howe'as neįprastai greitą tiems laikams automobilį pardavė. Bugatti 57S Atalante pakeitė dar porą šeimininkų, kol jį 1955-aisiais įsigijo karo chirurgas H.Carras. Daktaras pirmus kelerius metus važinėjo automobiliu, bet 1960-aisiais visiems laikams pastatė į garažą, kuriame jis ir prastovėjo iki pat savininko mirties.

Specialistus nustebino gera radinio būklė ir mažas kilometražas – Bugatti 57S Atalante nuvažiavęs tik 26 284 mylias. Nors jį būtina restauruoti, tačiau tai neturėtų būti neįveikiama užduotis naujajam šeimininkui.

Mažiausiai keturi tokie automobiliai priklauso Prancūzijos nacionaliniam automobilizmo muziejui. Keli kiti yra privačių kolekcionierių nuosavybė.

Aukcionas Paryžiuje numatytas vasario 7 d. Aukciono rengėjai tikisi, kad už Bugatti bus paklota mažiausiai 2,75-4 mln. eurų, tačiau nieko nenustebintų ir gerokai didesnė, pavyzdžiui, 6 mln. eurų pardavimo suma.

Daugiau netikėtai atrasto Bugatti 57S Atalante nuotraukų peržiūrėkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius