-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 18

Lieknasis „Lotus Elise“ palengvėjo dar 24 kilogramais

Jau iki šiol „Elise“ buvo vienas lengviausių šiuo metu gaminamų automobilių – jo svoris buvo vos 876 kg. Tačiau dabar „Lotus“ inžinieriai nusprendė dar labiau suspausti šį antsvorio neturėjusį modelį.
„Lotus Elise Club Racer“
„Lotus Elise Club Racer“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 „Lotus“

„Lotus Elise Club Racer“ – taip bus vadinamas naujasis anglų gaminamas automobilis. Į jį bus talpinamas 1.6 litro keturių cilindrų variklis, pasiekiantis 134 AG prie 6800 aps./min. bei 160 Nm prie 4400 aps./min.

Kiti techniniai automobilio parametrai nėra atskleisti, tačiau jų galima tikėtis labai neblogų. Patobulėjęs turėtų būti „Lotus“ valdomumas  – jau paprastas „Elise“ ypatingai giriamas už puikų automobilio „stovėjimą“ ant kelio, o atnaujintas modelis bus dar lengvesnis už ankstesnįjį.

Tiesa, įdomu kaip naujoji „Elise“ spurtuos iki 100 km/h – senasis modelis su galingiausiu 1.8 litro 192 AG varikliu tokį greitį pasiekdavo vos per 4.9 sek. Įdomu, kodėl „Lotus“ inžinieriai negalvojo šio „Toyota“ gaminto motoro talpinti į palengvėjusį „Club Racer“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius