-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 23

Oficialu: „Porsche“ taikosi ne į „Formulę-1“, o į Le Mano lenktynes

Atsiprašome, „Formulės–1“ gerbėjai, turime jums blogų žinių. Pasirodo, „Porsche“ nusprendė nebekišti savo nosies į F–1 pasaulį, o vietoje to visas jėgas sutelks į Le Mano 24h lenktynes.
„Porsche 918 RSR Hybrid“
„Porsche 918 RSR Hybrid“ yra tikrų tikriausias šedevras! / Gamintojo nuotr.

„Porsche“ vadovas Matthiasas Muelleris pastebėjo, kad nors F–1 turi begalę teigiamų aspektų, tai yra labai brangus sportas. Taip, vokiečiai turi pakankamai pinigų, tačiau tikėtis finansinės naudos galima tikėtis tik varžantis su F–1 lyderiais. O sukurti tokią stiprią komandą užtruktu ne vienus ar dvejus metus. Reikia tik prisiminti „Honda“ ir „Toyota“ pasirodymus praeitą dešimtmetį...

Muelleris pastebėjo, kad jis kalba tik „Porsche“ vardu, o kitos VW grupės įmonės gali turėti ir kitokių planų. Formulėje išvydę, tarkim, „Volkswagen“ gamyklinę komandą galime būti tikri, kad visos šiam sportui sukurtos technologijos pasieks ir „Porsche“, ir kitas grupės įmones. Tik toks finansinis modelis gali pasirodyti vokiečiams vertas reikalingų investicijų.

O Le Mane taisyklės kiek kitokios. Visų pirma, nebūtina tokia didelė pradinė investicija norint šiose lenktynėse startuoti konkurencinga technika. Visų antra, „Porsche“ jau ne pirmus ir ne dešimtus metus teikia techniką čia startuojančioms komandoms. Ir savo klasėje skaičiuoja pergales ne vienetais, o dešimtimis. Taip, tai gerokai žinomesnis pasaulis, nei „Formulė–1“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius