-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

„Opel Insignia OPC Unlimited“ nebebus montuojami greičio ribotuvai

Galingiausia „Opel Insignia OPC“ modifikacija „Unlimited“ nuo šiol siūloma be elektroninio greičio ribotuvo. Toks „Opel“ automobilių gamos išskirtiniausias modelis ir bazinėje komplektacijoje turės visus varančiuosius ratus, be elektroninio ribotuvo galės išvystyti net 270 km/h, taip išnaudodamas visas automobilio dinamines savybes.
Galingasis „Opel Insignia OPC“ privers konkurentus sunerimti
Galingasis „Opel Insignia OPC“ privers konkurentus sunerimti / Gamintojo nuotr.

„Šis modelis yra mūsų atsakas į klientų išreikštus norus“, – sako Alainas Visseris, pardavimų, rinkodaros ir techninės priežiūros „Adam Opel AG“ viceprezidentas. „Visi „Insignia OPC“ pirkėjai yra patyrę, atsakingi vairuotojai, kurie nori mėgautis visomis automobilio techninėmis galimybėmis“.

„Opel Insignia OPC Unlimited“ vizualiai išsiskirs mėlynu „Brembo“ logotipu bei naujo dizaino tachometru ir spidometru. Naujojo automobilio kėbulą planuojama dažyti ir juoda matine spalva.

„Opel“ gamos flagmanas turi 6 laipsnių mechaninę arba automatinę pavarų  dėžę, jos yra montuojamos į visus kėbulų tipus: keturių durų sedaną, penkių durų hečbeką bei „Sports Tourer OPC“ universalą, kuris vokiečių žurnalo „Auto Bild sportscars“ buvo du kartus išrinktas „Sportiniu metų automobiliu“ (2009 m. ir 2010 m.).

„Unlimited“ versijos pirkėjams bus siūlomos ir OPC vairavimo pamokos „Opel“ bandymų trasoje Dudenhofene. „Opel“ ženklo ambasadorius Joachimas Winkelhockas, kartu su patyrusiais automobilių sporto instruktoriais mokys vairuotojus, kaip saugiai ir patikimai išnaudoti automobilio dinamines savybes.

„OPC Unlimited“ vairavimo savybės yra identiškos įprastai, turinčiai elektroninį greičio ribotuvą, versijai, skiriasi tik maksimalus automobilio greitis. Nuo 0 iki 100 km/h greitį, priklausomai nuo kėbulo tipo ir transmisijos, „Insignia OPC“ gali išvystyti per 6,0 – 6,6 sekundės. Vidutinės degalų sąnaudos ir CO2 tarša svyruoja nuo 10,6 l/100 km ir 249 g/km iki 11,0 l/100 km ir 259 g/km.

Naujoji 6 laipsnių automatinė pavarų dėžė leidžia naudotis aukšto lygio sportinėmis savybėmis ir jausti vairavimo komfortą. Tai puiki alternatyva mechaninei pavarų dėžei. Be automatinės funkcijos, yra ir mechaninis pavarų laipsnių perjungimo režimas. Jį naudodamas vairuotojas su pavarų svirtimi gali perjunginėti pavarų laipsnius pats. Papildomai galima užsakyti pavarų laipsnių perjungimo svirteles, įrengtas prie vairo. Transmisijos valdymo sistema suderinta su „FlexRide“ važiuokle.

Standartiškai keturiais ratais varomas automobilis sureguliuotas kasdieniam važiavimui, tačiau vairuotojo pasirinkimo laisvei yra dar du režimai: „Sport“ režimas suteikia automobiliui daugiau sportiškumo, vairo sistema greičiau ir tiksliau reaguoja į pasukimą, o OPC režimas – aštrių pojūčių automobilio valdymą ir dinamiką. Automatinė pavarų dėžė prisitaiko prie vairavimo stiliaus, priklausomai nuo pasirinkto režimo.

„Insignia OPC“ inovatyvi adaptyvinė „4x4“ sistema leidžia tiksliai valdyti automobilį, didiną maksimalų stabilumą bei visiškai išnaudoja traukos kontrolės sistemos savybes. Minėtoje sistemoje naudojama sportinio diferencialo hidraulinė daugiadiskė „Haldex“ sankaba kartu su elektroniniu centriniu ir galiniu praslydimo ribotuvo diferencialu (eLSD).

Kaip ir visi „Opel“ sportiški modeliai, taip ir „Insignia OPC Unlimited“ yra išbandomi specialia OPC 10 tūkst. kilometrų programa, kuri leidžia idealiausiai suderinti automobilį ir ilgai jį naudoti. Automobiliai išbandomi ekstremaliausiomis sąlygomis „Niurburgring“ trasos Šiauriniame žiede („Nordshleife“). Čia jie gauna didelius apkrovimus ir yra vertinami pagal 18 faktorių, o tai atitinka 180 tūkst. kilometrų ilgio vairavimą įprastuose keliuose.

Greičiausio „Opel“ istorijoje modelio prekybą planuojama pradėti šių metų balandžio mėnesį. Kainos prasidės nuo 48.605,- eurų (Vokietijoje, įskaitant ir PVM) už keturdurį sedaną, turintį mechaninę pavarų dėžę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius