-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 07

Pirmajame Europos „Better Place“ centre „Renault“ pristatys „Fluence Z.E.“ elektromobilį

„Better Place“ kartu su „Renault“ atidarė pirmąjį „Better Place“ centrą Europoje, kuriame lankytojai galės išbandyti aplinką tausojančio mobilumo sprendimus, užsisakyti „Renault Fluence Z.E.“ bei pasirašyti sutartį su „Better Place“ komanda dėl mobilumo paslaugų, paruoštų specialiai pavieniams vartotojams, automobilių parkų valdytojams ir viešajam sektoriui, užsakymo.
„Renault Fluence“
„Renault Fluence“ / Gamintojo nuotr.

Perkantiems „Fluence Z.E. Prime Time“ modelį, kurio kaina Danijoje prasideda nuo 205 000 Danijos kronų (27 496 eurų), įskaitant PVM, „Better Place“ siūlys vieną iš penkių, fiksuotomis kainomis pasižyminčių paslaugų paketų, parenkamų pagal nuvažiuojamų kilometrų skaičių. Vairuotojams, kurie per metus nuvažiuoja daugiau negu 40 000 km, „Better Place“ siūlo 2 995 Danijos kronų (399 eurų) per mėnesį kainuojantį paslaugų paketą, kuris „Fluence Z.E.“ su keičiamu akumuliatoriumi vairuotojams suteikia neribotą galimų nuvažiuoti kilometrų skaičių visoje Danijoje šiuo metu, kai naftos kainos yra itin aukštos ir vis dar kyla.

Vairuotojams, kurie per metus nuvažiuoja mažiau negu 20 000 km, pasiūlymo kaina svyruoja nuo 1 495 Danijos kronų (199 eurų) iki 1 895 Danijos kronų (249 eurų) per mėnesį. Įsigyjant kiekvieną abonementą reikia sumokėti vienkartinį 9 995 Danijos kronų (1 341 eurų) mokestį už nuosavo įkrovimo punkto įrengimą, kad vairuotojai galėtų saugiai krauti automobilį savo namuose.

Pirmasis „Renault Fluence Z.E.“ su „Better Place“ mobilumo paslaugomis pasirodys paskutinį šių metų ketvirtį.

Į standartinę „Renault Fluence Z.E. Prime Time“ įrangą įeis klimato kontrolė, navigacijos ir energijos valdymo paslaugos per automobilyje esančią programinės įrangos sistemą, radijas su CD grotuvu, lydinio ratai, elektra valdomi veidrodėliai bei langai, centrinis užraktas, moderniausias keičiamas ličio jonų akumuliatorius ir daug kitos įrangos.

Danijos vairuotojams siūlomas automobilis pilnai įkrautu akumuliatoriumi galės nuvažiuoti 185 km, skaičiuojant pagal „New European Driving Cycle“ (NEDC) sistemą. Iš tiesų nuvažiuojamas atstumas yra beveik neribotas dėl patogios keičiamo akumuliatoriaus technologijos, kuri leis vartotojams „Better Place“ akumuliatorių keitimo stočių tinkle „įkrauti“ savo „Fluence Z.E.“ per mažiau nei 5 minutes.

Kiekvienas abonementas garantuoja neribotą prieigą prie „Better Place“ viešų įkrovimo ir akumuliatorių keitimo punktų, elektros naudojimo, asmeniniams poreikiams pritaikyto energijos valdymo ir navigacijos paslaugų, 24 valandas per parą prieinamo klientų aptarnavimo ir privataus įkrovimo punkto.

Taigi, lyginant elektra varomų transporto priemonių ir paslaugų paketų kainą su benzinu varomų automobilių ir jų, priklausomai nuo automobilio markės, modelio bei vairavimo stiliaus, sunaudojamo kuro kainą, vairuotojams siūloma kur kas prieinamesnė vairavimo alternatyva. Svarbiausia, vairuotojai gauna papildomą naudą dėl fiksuotos mobilumo paslaugų kainos, nes nerizikuoja, jog ji keisis priklausomai nuo naftos kainų svyravimo.

Pagrindinis „Renault“ ir „Better Place“ tikslas

„Better Place“ centro Europoje atidarymas žymi svarbų kompanijos žingsnį į priekį, ruošiantis vėliau šiais metais Danijoje pristatyti visą sistemą“, – sako Shai Agassi, „Better Place“ įkūrėjas ir generalinis direktorius. – „Kartu su partneriais „Renault“ ir „DONG Energy“ mes tesime pažadą pasiūlyti labiau aplinką tausojantį, patogų ir prieinamą mobilumo sprendimą, kuris padės vairuotojams išvengti tradicinių degalų, ypač dabar, kai benzino kainos yra tokios aukštos. „Better Place“ Danijoje išgyvena labai įdomų laiko tarpsnį: naujas centras, naujas generalinis direktorius Johnny Hansen, pirmųjų paslaugų paketų kainų nustatymas, pirmoji „Renault Fluence Z.E.“ automobilių partija ir mūsų naujas vystymosi susitarimas su „Renault“.“

„Tai svarbus įvykis „Renault“, – sako „Renault“ Planavimo ir programų vykdomasis viceprezidentas Philippe Klein. – „Renault“ kartu su aljansu, kuriam priklauso, stengiasi vesti Europos automobilių pramonę nulinės emisijos mobilumo link padedant keturiems elektromobiliams, kurie rinkai bus pateikti 2011 m. rudenį. Danija yra labai svarbi „Renault“ rinka dėl to, kad čia daug dėmesio skiriama aplinkosaugos klausimams, o žmonės yra palankiai nusiteikę aplinkos neteršiančių automobilių atžvilgiu. „Fluence Z.E.“ bus pirmasis elektromobilis, kurio nuvažiuojamas atstumas – praktiškai neribotas dėl galimybės pasikeisti akumuliatorių „Better Place“ stotyse. Partnerystė su „Better Place“ yra puiki galimybė pasiūlyti perversmingą mobilumo sprendimą ir išbandyti novatoriškus rinkodaros metodus. Į šį nuotykį įsijungs visas „Renault“ tinklas – „Renault“ pardavėjai pristatinės ir pardavinės „Fluence Z.E.“ bei vykdys nuolatinę automobilių priežiūrą.“

„Better Place“ su „DONG Energy“ dirbs kartu siekdami įsigyti 20 proc. Danijos energijos, gaunamos iš vėjo malūnų, ir ja aprūpinti „Better Place“ tinklą, kad šiame būtų galima įkrauti „Renault Fluence Z.E.“. Akumuliatoriai, esantys elektromobiliuose ir akumuliatorių keitimo punktuose, pasitarnaus kaip paskirstytas energijos kaupimo tinklas, leidžiantis komunalinių paslaugų tiekėjams turėti papildomų atsinaujinančios energijos šaltinių. Tai sudarys galimybę energijos gamybai naudoti mažiau iškastinio kuro ir taip vykdyti elektros tinklo dekarbonizaciją – vieną iš Europos Sąjungos tikslų.

Novatoriškas požiūris į rinkodarą ir garantijos visoje šalyje

Oficialus „Better Place“ centro atidarymas Kopenhagoje žymi labai svarbų etapą „Better Place“ ir „Renault“, turinčioms bendrą, naują mažmeninės prekybos patirties viziją išimtinai elektra varomų automobilių vairuotojams.

„Better Place“ centras atspindi visiškai naują požiūrį į elektra varomų automobilių pardavimą ir mobilumo paslaugas. Lankytojai jame galės daugiau sužinoti apie „Better Place“ sprendimą ir elektra varomų automobilių teikiamą naudą bei išbandyti „Renault Fluence Z.E.“ Kopenhagos gatvėse.

Centrą gali aplankyti grupės ir pavieniai asmenys iš Danijos bei užsienio jau nuo š.m. kovo 5 dienos.

„Renault“ ne tik pardavinės ir prižiūrės „Fluence Z.E.“ savo tinkle Danijoje, bet ir dirbs „Better Place“ centre – ten „Renault“ komanda pristatinės „Fluence Z.E.“ bei priims užsakymus. Visi prekiautojai „Renault“ automobiliais turės teisę priimti užsakymus ir atlikti numatytą techninę „Renault Fluence Z.E.“ priežiūrą. Be to, prie „Renault“ tinklo Danijoje, bus įsteigta 16 elektra varomų transporto priemonių bandomųjų važiavimų centrų ir 12 elektromobilių ekspertų centrų. Klientai galės naudotis visomis „Renault“ paslaugomis, įskaitant techninę pagalbą kelyje, techninės priežiūros sutartį ir automobilio pakeitimą.

Apie „Better Place“

Lyderiaujantis elektromobilių paslaugų tiekėjas „Better Place“ spartina perėjimą prie aplinką tausojančio transporto visame pasaulyje. „Better Place“ kuria infrastruktūrą ir sumanų tinklą, kad galėtų vairuotojams teikti įvairias paslaugas, užtikrintų kuo platesnę elektra varomų automobilių sklaidą ir optimizuotų energijos vartojimą. „Better Place“ tinklas laužo istorinius apribojimus siūlydamas neribotą vairavimo asortimentą patogia ir prieinama forma. Kompanija dirba su visomis transportavimo ekosistemos dalimis, įskaitant automobilių gamintojus, akumuliatorių tiekėjus, energijos kompanijas ir viešąjį sektorių, siekdama sukurti geriausią sprendimą. Kalifornijoje įsikūrusi „Better Place“ turi padalinius Izraelyje, Danijoje ir Australijoje. Daugiau informacijos galima rasti: http://www.betterplace.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius