Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 30

Sausį „Saab“ atnaujins automobilių gamybą

Trečiadienį koncernas „General Motors“ paskelbė atšaukiantis galutinę datą, iki kurios bus priimamos potencialių pirkėjų, norinčių įsigyti kompaniją „Saab“, paraiškos. Anksčiau buvo skelbta, kad paraiškos bus priiminėjamos tik iki gruodžio 31-osios.
„Saab“ logotipas
„Saab“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„General Motors“ taip pat patvirtino savo apsisprendimą kitų metų sausį vėl paleisti „Saab“ markės automobilių gamybos konvejerius, kurie buvo sustabdyti kalėdinių ir naujametinių atostogų laikotarpiui, praneša „Reuters“.

„Saab“ atstovų teigimu, atsižvelgiant į paklausą, pirmiausia planuojama atnaujinti naujos kartos sedanų „9-5“ ir kabrioletų „9-3“ gamybą. „Turime užsakymų automobiliams, ir privalome juos pristatyti pirkėjams. Tuo pat metu mes einame „Saab“ verslo uždarymo link, tačiau esame pasirengę peržiūrėti kitus vystymosi planus ir pirkėjų, norinčių įsigyti „Saab“ prekės ženklą, pasiūlymus“, – pridūrė „Saab“ atstovai.

Švedijos automobilių gamintojai taip pat pažymėjo, kad „General Motors“ vis dar derasi su potencialiais „Saab“ markės pirkėjais. Tarp jų yra Olandijos sportinių automobilių gamintojas „Spyker Cars“ ir firma „Merbanco Inc.“, kurios dalyvavimas derybose kol kas oficialiai nepatvirtintas.

Anksčiau „Spyker“ buvo laikomas vieninteliu pretendentu įsigyti „Saab“, tačiau gruodžio viduryje „General Motors“ paskelbė, kad derybos nutrūko jų metu iškilus nenugalimiems nuomonių skirtumams. Po to „Spyker“ pateikė naują pakoreguotą paraišką. Kai kurių šaltinių teigimu, „General Motors“ atsisakė peržiūrėti antrąjį olandų pasiūlymą.

Pažymėtina, kad „Saab“ uždarymo atveju įmonės darbuotojų perkvalifikavimo ir įdarbinimo programoms Švedijos vyriausybė ketina skirti 542 mln. kronų (181 mln. litų). „Reuters“ skelbia, kad uždarius „Saab“, Švedijoje darbą prarastų 3400 žmonių ir užsidarytų 1100 šios markės platintojų centrų.

Po „Saab“ uždarymo „General Motors“ ir toliau tieks atsargines dalis „Saab“ automobiliams bei žada laikytis garantinių įsipareigojimų automobilių savininkams.

Anksčiau „General Motors“ Kinijos automobilių gamintojui BAIC pardavė „Saab“ modelių „9-3“ ir „9-5“ gamybos linijas. Savų automobilių gamybą ant „Saab“ platformos BAIC ketina pradėti po dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius