-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 26

„Smart Escooter“ – žingsnis į priekį (nuotraukos)

Sukurti elektrinį motorolerį, rodos, daug darbo nereikia – vietoje benzininio sumontavai elektrinį variklį, o vietoje kuro bako įdėjai akumuliatorius ir tiek. Bet „Smart“ puikiai parodo, kad modernias technologijas galima panaudoti labai gudriai.
„Smart Escooter“ – žingsnis į priekį
„Smart Escooter“ – žingsnis į priekį / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 „Smart“

Šia savaitę jau rašėme apie MINI motorolerį. Tačiau „Smart“ žengė dar vieną žingsnį pirmyn. Jei MINI sukurta dviratė transporto priemonė žavi savo stiliumi, „Smart“ nori mus sužavėti techniniais sprendimais.

Visų pirma, jie sumanė variklį sumontuoti galiniame rate. Tokį sprendimą jau esame regėję keliuose konceptuose – bet niekad motoroleryje. Šis sprendimas atlaisvina vietos ten, kur tradiciškai būdavo benzininė jėgainė. Motorolerio svorio centras atsidūrė žemiau, o atsilaisvinusią vietą „Smart“ išnaudojo akumuliatoriams.

Beje, ne tik variklio pozicija, bet ir jis pats yra vertas atskiro pokalbio. Būdamas ypač kompaktiškas jis išvysto 4 kW galios, kurios pakanka dinamiškai judėti miesto ritmu ir įsibėgėti iki 45 km/h. Pilnai pakrautais ličio jonų 48 voltų akumuliatoriais šiuo motoroleriu galima nuvažiuoti net 100 km, o pakrovimas nuo tuščio iki pilno truks tris valandas.

„Smart Escooter“ taip pat sumontuota eilė kitų technologijų – stabdžių ABS, saulės baterijos, kurios įkrauna akumuliatorius motoroleriui stovint, o užvedamas jis, kaip ir MINI motoroleris, prijungiant išmanųjį telefoną. Jame bus pateikiama informacija apie greitį, akumuliatoriaus pakrovimo lygį ar GPS navigacijos duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius