-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 01

„Smart“ pristato konceptą, kurio bruožus turėtų įgauti naujosios kartos „Fortwo“

Frankfurto automobilių parodos lankytojai galės išvysti ne tik galingiausius, brangiausius ar rečiausius automobilius, bet ir kur kas pigesnius, paprastesnius ir mažesnius. Vienas iš tokios kategorijos atstovų – naujasis „Smart Forvision Concept“.
Koncepcinis 2012-ųjų „Smart Forvision“
Koncepcinis 2012-ųjų „Smart Forvision“ / Gamintojo nuotr.

Kompanijos dizaino studija, modelį pavadinusi „Forvision“ vardu, teigia, jog šio koncepto bruožus turės visi naujos kartos „Smart“ modeliai, kitaip sakant, tai – naujoji jų dizaino kryptis.

Tačiau šis mažasis konceptas į automobilių industriją įnešė ne tik naujas kėbulo linijas, bet ir tam tikrų nematytų technologijų: gamintojas šio modelio ratlankius sukūrė iš ... nepatikėsite – sustiprinto plastiko. Vienas toks ratlankis sveria net 3 kg mažiau nei toks pats, pagamintas iš aliuminio.

Negana to, kai kurios automobilio dalys (pvz: durys) pagamintos iš epoksidinės dervos, kuri sustiprinta anglies pluoštu. Tokios medžiagos yra net 50 procentų lengvesnės už plieną bei 30 procentu – už aliuminį.

Koncepcinis modelis turi elektrinį variklį, kurį maitinančios baterijos bus įkraunamos ne tik prijungiant jas į elektros tinklą, bet ir saulės baterijomis, sumontuotomis ant automobilio stogo.

Gamintojas teigia, jog naujojo „Fortwo“ galinių varančiųjų ratų važiuoklę kurti padėjo „Nissan-Renault“ aljansas, o tuos pačius mechaninius mazgus, pagal susitarimą, naudos ir naujos kartos „Renault Twingo“.

Vokiečiai leido suprasti, jog trečiosios kartos „Smart Fortwo“ serijinę versiją gatvėse pamatysime jau kitais metais.

Gamintojo nuotr./Koncepcinis 2012-ųjų Smart Forvision
Gamintojo nuotr./Koncepcinis 2012-ųjų „Smart Forvision“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius