Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 01 18

„Toyota“ ir „Lexus“ konceptinių automobilių lavina

Tokijo automobilių parodoje kompanija „Toyota“ pristatė visą laviną koncepcijų su „Toyota“ ir „Lexus“ ženkleliais. Tiesa, jie konvejerio artimiausiu metu nepasieks. Išskyrus vieną.
lexus-isf-ccsr
„Lexus“ / Gamintojo nuotr.

Pradėkime nuo „Toyota Prius G Sports Concept“. Tai gerai žinomo hibrido „Prius“ sportiška versija. Ji tik paaštrina gandus, kad japonai dirba prie sportiško hibrido, kuris konkuruos su „Honda CR–Z“.

„Auris“ taip pat sulaukė šiokių tokių naujovių. „TRD Auris GT Concept“ gavo papildomų aerodinamikos elementų, naujus ratus ir ryškiai geltoną spalvą. Taip pat starto finišo juostos motyvų lipduką ant šono.

Trečiasis „Toyota“ konceptas stende – „GRMN iQ Racing Concept“. Spėjame, kad jį išvysime lenktynių trasoje naujoje lenktynių serijoje Japonijoje.

„Lexus“. „F–Sport CT200h“ yra vienintelis iš visų premjerų, kuris bus gaminamas serijiniu būdu. Tai bus sportiškesnė CT hečbeko versija su kitokiais buferiais, naujais slenksčiais, ratais ir t. t. Po variklio dangčiu jokių pakeitimų nuo standartinio CT200h. Pasak „Lexus“, jam ir taip gana jėgos – 140 AG.

Modelis „Lexus IS F Club Circuit Sports Racer“ standartinį IS F įvelka į lenktynininko kostiumą ir siūlo juo dalyvauti žiedinėse lenktynėse. Mechaniniai agregatai tie patys. Jis kiek palengvintas, sumontuoti saugos lankai bei sportinės sėdynės. Ir du žibintai priekyje naktinėms lenktynėms.

Ir galiausiai – superautomobilis „Gazoo Racing LFA“. Jis jau matytas – pernai „Lexus“ juo lenktyniavo Niurburgringo 24 vlandų lenktynėse. Tiesa, sėkme jose pasigirti negalėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius