-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 23

„Volkswagen“ pasiruošė dykumų raliams

„Volkswagen“ pristatė naują automobilį dykumų raliams – „Race Touareg 3“. Tiesą sakant, jis nėra visiškai naujas, tai atnaujinta praeitų metų „Race Touareg 2“ versija.
„Volkswagen Race Touareg 3“ pasiruošęs Dakaro raliui
„Volkswagen Race Touareg 3“ pasiruošęs Dakaro raliui / Gamintojo nuotr.

Pastaraisiais metais „Volkswagen“ ypač sekėsi Dakaro ralis. 2008 metais su „Race Touareg 1“ jie tapo pirmąja komanda, su dyzeliniu automobiliu nugalėjusia šiose lenktynėse, o jau 2009-aisiais laimėjo ne tik pirmą, bet ir antrą, ir trečią vietas.

Taigi kuo skiriasi naujasis „Race Touareg 3“ nuo seno modelio? Visų pirma apsilankius kompanijos vėjo tunelyje atnaujinti aerodinamikos elementai. Visas automobilio kėbulas pagamintas iš anglies pluošto ir kevlaro. Nauji automobilio žibintai pasiskolinti iš serijinio „Touareg 2“ modelio.

Šio automobilio kėbulas slepia lengvą, bet tvirtą rėmą, pagamintą iš sustiprinto plieno. Kaip ir senesniame modelyje, visus keturis automobilio ratus suks 2,5 l TDI dyzelinis variklis su dviem turbinomis. Jis pasiekia 296 AG ir 599 Nm sukimo momentą. Sumontuoti trys diferencialai užtikrina, kad iki 100 km/val. per 6,1 sek. naujasis „Race Touareg 3“ įsibėgėja esant bet kokiai dangai.

„Volkswagen“ šiuo automobiliu jau susuko daugiau nei 10 tūkst. kilometrų per bandymus. Turbūt susuks dar daugiau iki premjeros 2011 metų sausio mėnesį prasidedančiame Dakaro ralyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius