-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytuje įvyko pirmoji saugaus eismo pamoka

Nors vaikai nuolat mokomi, kaip elgtis keliuose, kartais jie pamiršta taisykles. Spalio 24 d. Alytaus saugaus eismo klasėje įvyko pirmoji Saugaus eismo pamoka.
Saugaus eismo klasė Alytuje
Saugaus eismo klasė Alytuje / Alytaus apskrities VPK nuotr.

Keturiasdešimt trys Dzūkijos pagrindinės mokyklos, Priešmokyklinio ugdymo grupės, 1A ir 1B klasių mokiniai lankėsi Saugaus eismo klasėje.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus Eismo organizavimo grupės specialistė Ligita Baltrušaitienė akcentavo, kad svarbiausia žmogui – gyvybė.  Prevencinėje pamokoje vaikams buvo paaiškinta, kad gatvėje reikia elgtis labai atsakingai.  Vardan savo saugumo, sulaukti kol automobilis tikrai sustos, o ne bėgti per gatvę, reikia įsiklausyti, apsidairyti ir saugiai pereiti gatvę.

Taip pat vaikams parodyta, kaip eiti užmiesčio keliu, paaiškinta, kad privaloma eiti kairiuoju kelkraščiu. Ypač reikia būti atsargiems tamsiu paros metu ir būtinai turėti atšvaitus, nes jie net iki 8 kartų sumažina nelaimės riziką ir yra mūsų „angelai sargai".

Akcentuota saugos diržų svarba. Klasėje yra šviesoforai, ženklai, kelias, tai sukuria gatvės vaizdą. Pamokėlės pabaigoje, vaikai pakviesti laikyti „egzaminą". Mažieji rodė kaip teisingai pereiti gatvę, aiškino kaip elgtis draudžiama. 

Išlaikę egzaminą, mokiniai raštu pasižadėjo laikytis Kelių eismo taisyklių. Jiems įteiktas „Saugaus eismo taisyklių pasižadėjimas – pažymėjimas", kuris įrodo, kad jaunasis eismo dalyvis yra Amsio bičiulis, moka ir laikosi Kelių eismo taisyklių. Vaikai dovanų gavo atšvaitus, kuriuos pažadėjo nešioti.

Aktyvus dalyvavimas pamokoje padėjo įgyti naujų saugaus eismo įgūdžių ir leido pasikartoti tai ką jau žinojo.

Alytaus policija mano, kad rado būdą, kaip sudominti mokinius saugaus eismo tema, tai padės ugdyti kultūringus, sąmoningus, už save ir kitus atsakingus eismo dalyvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius