-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar galima, pasnigus, vėl važinėti dygliuotomis padangomis?

Šių metų Velykos pažėrė staigmenų. Orai ne tik atšalo, tačiau iš dangaus pabiro ir šlapios snaigės.
Velykų rytas Vilniuje
Velykų rytas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip teigia kelininkai, balandžio 16-osios rytą dalį Lietuvos kelių dengė net 5 cm puraus sniego sluoksnis. Panaši situacija buvo tik prieš keletą metų: 2013 m. antrąją Velykų dieną, balandžio 1-ąją, pūga Lietuvos kelius nuklojo sniegu.

Tačiau balandžio 16-ąją, kai Kelių eismo taisyklės nebeleidžia važinėti dygliuotomis žieminėmis padangomis, tokių gamtos stebuklų senokai bebuvo. Tačiau, kaip rodo 15min apklausa, daryta prieš kelias dienas, dauguma vairuotojų netikėjo sinoptikų prognozėmis ir sniego nelaukė - keitė padangas vasarinėmis.

Primename, kad KET nuo balandžio 10 d. iki spalio 31 d. draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis. Šiltuoju metų laiku rekomenduojama eksploatuoti transporto priemones su vasarinėmis padangomis. Žiemos sąlygoms užsitęsus, dygliuotų padangų naudojimas gali būti pratęstas susisiekimo ministro įsakymu.

Tačiau ministro įsakymas kol kas nepaskelbtas. Todėl kai kurie 15min skaitytojai klausia, ar gali nebaudžiami važinėti žieminėmis dygliuotomis padangomis?

BMW vairuotojos galvos skausmas

Štai BMW vairuojanti Dinara nuo ankstyvo Velykų ryto susirūpinusi:

„Laba diena, iškritus sniegui mano BMW su vasarinėm padangom net iš vietos nejuda. Laukiu, kol atvažiuos man pakeist į žiemines, su dygliais. Ar tai reiškia, kad gausiu baudą?“.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis situaciją pakomentavo taip:

„Taisyklės to nenumato. Bet kalbėjau su pareigūnais apie susidariusią situaciją. Jie sakė, kad vadovausis protingumo kriterijais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius