-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Easy drift“ kūrėjas sieks, kad sistema būtų privaloma vairavimo mokyklose

​Naujosios „drifto“ sistemos kūrėjas – prancūzas Alexandre‘as Hayot (38 m.), gimęs Karibuose, Gvadelupos saloje. Daugybę metų jis buvo profesionalus ralio lenktyninkas, tačiau 2004 m., patekęs į siaubingą avariją, šeimai ir draugams pažadėjo nustoti ekstremaliai sportuoti.
„Easy drift“
„Easy drift“
Temos: 1 Driftas

Vis tik noras pajusti vairavimo ekstremalumą buvo toks stiprus, kad A. Hayot pradėjo ieškoti būdų, kaip galima lenktyniauti nepavojingai: saugiu greičiu ir mažame plote. Jam kilo mintis sukurti tokią technologiją, kuri, uždėta ant padangų, priverstų automobilį slysti net važiuojant nedideliu greičiu. Taip prancūzas pradėjo eksperimentuoti. Valandų valandos nepraėjo veltui – 2013 m. A. Hayot užpatentavo „Easy Drift“ technologiją.

Pavadinimas reiškia, kad kiekvienas gali „driftinti“: nereikia galingo automobilio, nereikia didelės aikštelės ar atsarginių padangų komplekto

„Išgirdę pavadinimą „Easy Drift“ daugelis neteisingai pagalvoja, kad tai – lengvai išmokstamas šoninis slydimas. Pavadinimas reiškia, kad kiekvienas gali „driftinti“: nereikia galingo automobilio, nereikia didelės aikštelės ar atsarginių padangų komplekto. Bolidu gali tapti jūsų turimas automobilis“, – kalba A. Hayot.

„Easy Drift“ technologija

Tai ratų gaubtai – žiedai, dedami ant transporto priemonės padangų. Jie pagaminti iš medžiagos, kuri taip pat naudojama kosminių raketų gamyboje. 

Automobilis, ant kurio padangų sumontuojama „Easy Drift“ sistema, labai lengvai slysta, nesvarbu, kokia kelio danga važiuoja. Net ir važiuojant nedideliu greičiu, susidaro įspūdis, jog važiuotum itin slidžiu ledu su vasarinėmis padangomis. 

Mokymuisi ribų nėra ir norisi šlifuoti įgūdžius visą dieną

Naujoji sistema parduodama Prancūzijoje, Airijoje, JAV, Kinijoje, Austrijoje, Dubajuje, JAE, Ispanijoje, Čekijoje ir Beniliukso šalyse. Netrukus išbandyti naująjį „driftą“ bus galima ir Lietuvoje – tokią galimybę suteiks LaisvalaikioDovanos.lt.

„Per 5 minutes išmokau valdyti šonu slystanti automobilį, pojūčiai nepakartojami ir labai užkrečiantys. Mokymuisi ribų nėra ir norisi šlifuoti įgūdžius visą dieną. Tai paruoš mūsų vairuotojus ekstremalioms sąlygoms, nes tai labai panašu į slydima posūkyje ant ledo su vasarinėmis padangomis. Matau didelį potencialą Lietuvoje“, - savo įspūdžiais išbandžius naująją sistemą dalinasi LaisvalaikioDovanos.lt įkūrėjas Linas Čeikus.

„Easy Drift“ sistema praverčia tobulinant savo vairavimo įgūdžius. Galima pasirinkti, kuriems ratams suteikti mažo sukibimo efektą.

Kiti sistemos privalumai: ji nekenkia automobiliui, nekelia triukšmo, nedaro neigiamo poveikio nei kelio dangai (nelieka gumos žymių), nei padangoms. „Driftinti“ galima net ir santykinai mažose aikštelėse. Automobilis slysta net važiuojant nedideliu greičiu – 20 km/val., ir mažuose posūkiuose nenaudojant rankinio stabdžio.

Naująją sistemą pasaulyje naudoja ne tik vairavimo mokyklos, mokydamos vairuotojus nepasimesti stresinėse situacijose. Jau sukurti „Easy Drift“ žiedai ne tik automobiliams, bet ir kartingams, sunkvežimiams. Tad naujosios technologijos panaudojimo galimybės plečiasi.

Novatoriškos sistemos kūrėjas siekia, kad „Easy Drift“ pamokos būtų privalomos laikant vairavimo egzaminus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius