-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eismo sąlygos penktadienio rytą: greitis automagistralėje – 70 km/val.

Penktadienio rytą eismo sąlygas didžiojoje šalies dalyje sunkina snygis ir šlapdriba, įspėja Automobilių kelių direkcija. 6 val. duomenimis, didžiojoje šalies dalyje dėl snygio valstybinės reikšmės keliai padengti sniego sluoksniu. Vakarų Lietuvoje sniego sluoksnis siekia iki 5 centimetrų, rytų, vidurio ir šiaurės Lietuvoje – iki 3 centimetrų.
Nuo kelio nuslydęs automobilis Priekulės aplinkkelyje
Nuo kelio nuslydęs automobilis Priekulės aplinkkelyje / 15min skaitytojo nuotr.

15min skambinęs skaitytojas teigė, kad iki 8 valandos kelyje Kaunas–Klaipėda (į abi puses) buvo itin slidu: neatrodė, kad automagistralė barstyta druska ar nuvalyta. Vairuotojai važiavo 60–70 km/val. greičiu, o ties Ariogala ir Raseiniais buvo ypač slidu.

„Dabar, prieš 9 valandą, jau važiuojame gerai – kelias švaresnis. Tačiau iki 8 valandos buvo sunku, važiavome įsitempę“, – teigė skaitytojas.

Kitas skaitytojas pasidalijo nuotrauka, kurioje – nuo kelio nuslydęs automobilis Priekulės aplinkkelyje. Pats kelias padengtas sniegu ir itin slidus.

Kelius prižiūrinčių įmonių teigimu, kelias padengtas sniegu gali būti ir nubarsčius druska: kol nepravažiuoja pakankamas kiekis automobilių, druska su sniegu nereaguoja ir šis neištirpsta. Kol sniegas nepavirsta pilka tyre, jo valyti taip pat nerekomenduojama – priešingu atveju šis, sustumtas į kelkraščius, sušaltų ir pavirstų ledu.

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos, geresnės eismo sąlygos yra pietų Lietuvoje, čia magistraliniai keliai daugiausia šlapi, krašto ir rajoniniai keliai su šlapio sniego provėžomis.

Didžiojoje šalies dalyje sninga, Marijampolės ir Kauno apskrityse šlapdriba, Alytaus apskrityje kritulių nėra. Oro temperatūra siekia nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną numatoma šlapdriba ir snygis, vietomis formuosis plikledis. Pūs šiaurės, šiaurės vakarų, 6–11 metrų per sekundę vėjas, kai kur gūsiai sieks iki 18 metrų per sekundę. Aukščiausia oro temperatūra bus nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius