-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklininkų įgūdžiams gerinti Lietuvoje įkurta „BMW Motorrad akademija“

Besiruošdami netrukus prasidėsiančiam naujam motociklizmo sezonui, motociklininkų sporto klubas „Coffee Racers“ ir BMW prekės ženklo atstovė Lietuvoje „Krasta Auto“ įkūrė „BMW Motorrad akademiją“. Ši akademija rengs tobulinimosi kursus motociklininkams ir tokiu būdu sieks didinti jų saugumą šalies keliuose.
„BMW Motorrad“ akademija
„BMW Motorrad“ akademija / „BMW Motorrad“ nuotr.

„Nors „Coffee Racers“ jau penkerius metus iš eilės organizavo pavienius nemokamus saugaus motociklizmo kursus, jautėme poreikį plėsti šią iniciatyvą ir padaryti ją prieinamesnę kuo platesniam motociklininkų ratui. Apjungę klubo ir BMW kompetencijas bei resursus galėsime siekti, kad dar daugiau šalies motociklininkų efektyviai gilintų savo žinias ir motociklų valdymo įgūdžius“, – sako „BMW Motorrad akademijos“ instruktorius, „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Ši akademija leis motociklininkams nuolatos tobulinti savo teorinius ir praktinius įgūdžius

„Ši akademija – tai unikalus Lietuvos motociklininkų bendruomenės ir „BMW Motorrad“ partnerystės projektas, kuris leis motociklininkams nuolatos tobulinti savo teorinius ir praktinius įgūdžius. Saugaus vairavimo ekspertai pripažįsta, kad vairuotojų įgūdžių tobulinimas, treniruotės ir tam tikrų sąlygų imitavimas saugioje mokymosi aplinkoje yra efektyviausias būdas kelti saugumą šalies keliuose. Be to, motociklo ir savo elgsenos pažinimas suteiks vairuotojams ne tik saugumo, bet ir žymiai didesnį vairavimo malonumą“, – sako BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Aurimas Tamašauskas.

„BMW Motorrad akademijos“ mokymus sudarys nemokamos teorinės saugaus motociklų valdymo pamokos ir mokamos praktinės treniruotės nedidelėms vairuotojų grupėms, kurių metu dalyviai bus konsultuojami individualiai. Visi šie mokymai skirti visiems motociklų mėgėjams, nepriklausomai nuo patirties ar vairuojamo motociklo tipo.

„BMW Motorrad“ nuotr./„BMW Motorrad“ akademija
„BMW Motorrad“ nuotr./„BMW Motorrad“ akademija

Prieš sezono startą – nemokama teorija

„BMW Motorrad akademija“ nemokamus saugaus motociklizmo kursus surengs net trijuose Lietuvos didmiesčiuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Iki šiol nemokamos saugaus motociklizmo paskaitos buvo organizuojamos tik kažkuriame iš minėtų miestų. „Tokių kursų poreikis yra didelis, todėl turime sudaryti sąlygas juose dalyvauti kuo didesniam ratui motociklininkų, kad keliuose įvyktų kuo mažiau eismo nelaimių“, – teigia A. Dautartas.

Pasak jo, kursų metu bus mokoma, kaip staigiai stabdyti ir teisingai valdyti akseleratorių, kaip saugiai įveikti posūkius, važiuoti lyjant lietui, ant slidaus asfalto, kaip staigiai manevruoti ir išvengti galimos nelaimės. Anot A. Dautarto, šie ir daugelis kitų klausimų aktualūs ne tik pradedantiesiems motociklininkams, bet ir didelį vairavimo stažą turintiems vairuotojams.

Visos paskaitos bus rengiamos BMW atstovybėse Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. O pirmoji jų įvyks jau kovo 2 d. Vilniuje. Kursai bus suskirstyti į keturias paskaitas, kiekviena jų turės savo temą. Paskaitų metu susirinkusieji sužinos apie motociklų tipus, kaip išsirinkti sau tinkamą motociklininko aprangą ir apsaugas, kaip suteikti pirmąją pagalbą motociklininkui, mokysis motociklo vairavimo pagrindų – teisingo stabdymo, akseleravimo, kontravairavimo, motociklo valdymo mieste, užmiestyje, lenktynių žiede ypatumų. Vietų skaičius kursuose yra ribotas, o dalyviai kviečiami iš anksto registruoti svetainėje Crmoto.lt.

„BMW Motorrad“ nuotr./„BMW Motorrad“ akademija
„BMW Motorrad“ nuotr./„BMW Motorrad“ akademija

Individualūs praktiniai mokymai

„BMW Motorrad akademija“ taip pat užpildys praktinių įgūdžių tobulinimo nišą – iki šiol Lietuvoje nebuvo siūlomi reguliarūs praktiniai saugaus motociklo valdymo mokymai, kurių metu instruktoriai uždaroje trasoje dirbtų su nedidelėmis motociklininkų grupelėmis ir kiekvienu individualiai. Pasak A. Dautarto, toks modelis populiarus Vakarų šalyse ir to labai reikėjo Lietuvoje.

Akademijos rengiami praktiniai saugaus vairavimo mokymai bus paremti teorinėmis žiniomis ir šių žinių praktiniu pritaikymu saugioje aplinkoje. Išklausę 15-20 minučių trukmės teorinį instruktažą, dalyviai turės panašios trukmės praktinius užsiėmimus trasoje, kad suprastų, kaip minėta teorija veikia realybėje. Šie mokymai pagerins motociklų vairavimo įgūdžius, padės važiuoti saugiau, tinkamai suvaldyti motociklą važiuojant didesniu greičiu. Šie kursai skirti tiems, kas motociklą vairuoja gatvėse, nors daugelis dėstomų vairavimo technikų gali būti sėkmingai taikomos ir važiuojant uždarose žiedinių lenktynių trasose.

Į mokymus dalyviai turės atvykti savo motociklu, vilkėti vienos arba dviejų dalių odinę arba tekstilinę aprangą (specialūs motociklininko džinsai, kurių sudėtyje yra trinčiai atsparių medžiagų, yra tinkama apranga šiems mokymams), šalmą, motociklininko pirštines ir batus.

Motociklų sporto klubas „Coffee Racers“ nuo 2010 metų siekia motociklų entuziastams suteikti galimybę prieinamomis sąlygomis bei panaudojant visas įmanomas saugumo priemones tobulinti vairavimo įgūdžius. Sporto klubas organizuoja įvairius renginius ir veiklas: treniruotes gatvės ir sportinių motociklų vairuotojams, profesionalų ir mėgėjų lenktynes, nemokamus renginius, skirtus saugaus vairavimo skatinimui – „Moto dienas“ ir saugaus motociklizmo kursus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius