-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio policija ir kelininkai Biržų rajone surengė atšvaitų dalijimo akciją

Penktadienį Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos biuro pareigūnai kartu su VĮ „Panevėžio regiono keliai“ atstovais vyko į Biržus. Čia buvo surengta atšvaitų dalijimo akcija.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Į Biržų rajoną akcijos dalyviai vyko nuošalesniais keliais. Buvo aplankytas ne vienas mažas miestelis ar kaimas. Tiek apšviestose, tiek neapšviesose gatvėse vaikštantiems pėstiesiems ar važinėjantiems dviratininkams buvo dalijami atšvaitai ir šviesą atspindinčios liemenės.

Policijos pareigūnai šį kartą pažeidėjų nebaudė, o tik perspėjo žodžiu ir aprūpino šviesą atspindinčiomis priemonėmis. Iš viso akcijos metu išdalinta daugiau nei 40 įvairių šviesą atspindinčių priemonių, kurias parūpino VĮ „Panevėžio regiono keliai“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Populiariausias eismo dalyvių pasiteisinimas – namuose paliktas atšvaitas. Policijos pareigūnai ir kelininkai pažeidėjams priminė, kad atšvaitai privalo būti nešiojami ir namuose jie jokios naudos neduoda.

Atšvaitų dalijimo akcijos metu užfiksuotas įvykis, kuris puikiai įrodo, kad šviesą atspindinčios priemonės gelbsti gyvybes.

Važiuodami Biržų rajono keliais policijos pareigūnai staiga pastebėjo, kad griovyje greta kelio kažkas spindi. Priartėję akcijos organizatoriai išvydo šalia kelio gulintį žmogų, kuris vilkėjo šviesą atspindinčią liemenę.

VIDEO: Atšvaitų dalijimo akcija

Apie patį blogiausią scenarijų pagalvoję policijos pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad griovyje guli ne automobilio mirtinai sužalotas dviratininkas, o visiškai girtas pėsčiasis. Pažadintas vyras sunkiai orientavosi apinkoje. Jis buvo perduotas kitam policijos ekipažui.

„Galima teigti, kad šviesą atspindinti liemenė išgelbėjo tam žmogui gyvybę. Pastebėjome, žmogų tik todėl, kad nuo jo liemenės atsispindėjo šviesa. Jei jis ten būtų pragulėjęs visą naktį, ryte galėjo ir nebeatsikelti, sušalti. Lauke jau nebe vasara, todėl manau, kad tik liemenė jį ir išgelbėjo“, – kalbėjo Kelių policijos biuro Prevencijos grupės specialistas Erikas Klimas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Daugelis pažeidėjų dėkojo policijos pareigūnams ir kelininkams už atšvaitus ir liemenes, tačiau ne visi piliečiai buvo tokie geranoriški. Vienas tamsiai apsirengęs vyras, užkalbintas policijos pareigūnų, atsisakė atšvaitų ir dingo į tamsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius