-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Skvernelis nepritaria siūlymui bausti girtų vairuotojų keleivius

Siūlymas bausti ne tik girtus vairuotojus, bet ir jų keleivius, turi kilnų tikslą, tačiau teisiškai yra neįgyvendinamas, sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Aš nesu kompetentingas nuspręsti, ar jis iš viso girtas, ar mažiausiai, ar daugiausiai girtas. Yra atsakomybė numatyta už transporto priemonės perdavimą savininkui, kuris turi pareigą įsitikinti, kam duoda padidėjusio pavojaus šaltinį, konkrečiai – automobilį, ar jis turi teisę vairuoti, ar tas asmuo yra blaivus, ar yra visa dokumentacija tvarkinga. (...) Gal keleivis miegantis įneštas į automobilį, jei jis buvo gerokai „padauginęs“? Aš manau, kad tikslas yra kilnus ir geras, bet teisine prasme, matyt, jis yra diskutuotinas“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė S.Skvernelis.

„Ar jūs esate kompetentingi nustatyti, kad šalia esantis asmuo yra neblaivus, ar turite galimybę, įrangą, kompetenciją?“ – retoriškai klausė ministras.

Bausti neblaivius ar nuo narkotinių medžiagų ne tik apsvaigusius vairuotojus, bet ir su jais važiavusius keleivius, siūlo socialdemokratas Juras Požela. Jis tvirtina, jog vien bausmių vairuotojams griežtinimas ne visuomet duoda pakankamų rezultatų, todėl būtini ir kiti draudimai.

Už tai prasikaltusiems būtų numatyta administracinė atsakomybė ir grėstų nuo 86 iki 144 eurų siekianti bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius