-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų gynimo dienos proga – pamokos apie saugų eismą

Birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, uždaroji akcinė bendrovė „Kauno autobusai“ (bendrovė) kartu su Kauno apskrities policijos bendruomenės pareigūnais jauniesiems miesto viešojo transporto keleiviams surengė nuotaikingą akciją „Tvarką žinau – judu saugiau!“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Policijos pareigūnai, bendrovės „Kauno autobusai“ atstovai, policijos šuo Amsis keliavo viešuoju transportu, sveikino jaunuosius keleivius su švente, įteikdami jiems spalvotus balionėlius su palinkėjimu keliauti saugiai bei nuotaikingas specialiai šia progai pagamintas skrajutes su patarimais, kaip reiktų elgtis laukiant viešojo transporto, kokios tvarkos laikytis troleibuse ir autobuse, kaip susimokėti už važiavimą ir saugiai pereiti gatvę išlipus iš transporto.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Mindaugo Grigelio, jaunieji keleiviai yra vieni pažeidžiamiausių, nes jie judrūs, jiems dar sunku prisiimti atsakomybę, įvertinti galimas grėsmes, sutelkti dėmesį ir nuolat galvoti apie taisykles, kurių privalu laikytis.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

„Mes norėtume, kad tėveliams nereiktų planuoti savo darbo dienos taip, kad į darbotvarkę būtų įtraukti punktai „nuvežti“, „parsivežti“ ir taip kelis kartu per dieną, sako vadovas, – todėl suplanavome ne vieną prevencinę ir mokomąją priemonę, kurios padės jauniesiems keleiviams viešuoju transportu keliauti saugiai ir drąsiai. Vieniems, be tėčio ar mamos“, – teigė vadovas.

Kauno apskrities policijos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus vyriausioji specialistė  Agnė Greblikaitė sako, kad vaikai būtų saugūs,  jie to turi būti mokomi nuo mažens, todėl šios dienos akcija ir yra skirta tam, kad vaikai mokėtų keliauti saugiai.

„Akcija yra netrumpalaikė ir tikrai nepaskutinė, – sako policijos pareigūnė. – Jei vaikai nuo mažens bus mokomi, kaip saugiai  elgtis gatvėje ir viešose vietose, tai ir užaugę jie kurs saugią aplinką ir saugų miestą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius